Sunday 8 February 2015

Naminis Migdolų Pienas

Prisiruošiau ir aš pasigaminti šio grožio ir pilnu kito gėrio augalinio pieno. Gausus baltymais, mikroelementais ir jaunyste palaikančiu vit E tai yra gėrimas kuris neabejotinai naudingas kiekvienam iš mūsų.
Labai lengvai pasidaro tik reikia kelių ingredientų ir laiko.
Puodelio migdolų, žinoma ekologiški būtų geriausia.
1 datulės, 4 + puodelių vandens, žiupsnelio druskos ir blenderio. Dar reikia sietelio ar marlės nukošimui.
Į dubenį supiltus migdolus užpilame vandeniu ir paliekame 8-24val pilnam išbrinkimui.
Poto nupilame nuo migdolų vandenį, suberiam į blenderį su datule ir druska (datulė priduoda saldumo o druska tą saldumą paryškina) užpilame 2 puodeliais vandens ir plakame kol migdolai visiškai sutrupa į miltus. Užpilame dar 2 puodeliais vandens toliau atsargiai plakame blenderiu.
Reikia atsiminti, kad kiekvienam puodeliui išbrinkusių migdolų reikia 4 puodelių vandens.
Nukošiam, supilame į uždarą indą/butelį ir galim laikyti šaldytuve iki 3-5dienų. Naudoti kaip įprastą pieną ar vandenį atsigerimui.
Migdolų košės jokiais būdais neišmetame, aš įdėsiu receptą skanių blynelių kuriems nereikia miltų.
Skanaus! ;-)

No comments:

Post a Comment