Sunday 21 March 2010

Velykiniai pyragėliai



Laukiu, nesulaukiu Vėlykų, kiaušinių dažymo, dar savaitėlė ir skrendu aš į Lietuvą net dešimčiai dienų švęsti šios gražios pavasarinės šventės su savo lietuviška šeima ;)

Visada norėjau išsikepti kažkokių cupcakes ir būtent Velykų metu, kad gi būtų žinoma galima uždėti šokoladinių kiaušinėlių ;)
Na šis receptas - tiesiog viena didelė kalorijų bomba, bet neišsigąskite jau taip iš karto. Juk galite vaišinti kitus, ar valgyti dalinantis su kitais, beto patys tik po vieną, taip taip po vieną vienintelį pyragėlį sumakšnoti į dieną. Tikrai nieko neatsitiks. Tik apsals jūsų širdis ir žinoma smegenys :D

Taigi reikės: 10 didelių pyragėlių (muffin cases)

300g geros kokybės juodo šokolado, susmulkinti su blenderiu 'iki miltų'. *Skaityti receptą iki galo*

200g pačiai kylančių miltų
200g lengvo muscovado cukraus ( aš dėjau 150g, buvo tikrai gana)
6v.š. kakavos miltelių
150ml saulėgražų aliejaus
100ml grietinės
2kiaušiniai, lengvai plakti
1a.š. vanilės ekstrakto
100ml vandens

Įkaitinti orkaitę iki 180C arba 160C su fenu. Sumaišyti viską su mikseriu (tas kur rankoje laikomas su antgaliais), tada suberti 100g malto šokolado, gerai išmaišyti. Padalinti tešlą į popierines 'formeles', ir kepti orkaitėje apie 20 minučių ir kai smeigtukas įbestas išsitraukia švarus.

Kremui reikės: 300ml grietinės, 3v.š. cukraus ir atliekamo 200g šokolado. Viska sudėti į puodą ir užkaitinti lengvai, tol kol šokoladas ištirps. Atšaldyti ir tepti ant pyragėlių tiesiog su peiliu. Uždėti jei turite šokoladiniais kiaušinėliais.

Pastebėjimai:

Net po gausiai užtepus kremo, vistiek pasiliko kažkiek atliekamos masės. Aš manau užtenka tik 150g šokolado sumaišyti su 225g ar netgi 200g grietinės. Na, bet dėl visa ko, tai galima tą kremą su kokias blynais ar vafliais sunaudoti.

Skanaus!



Remtasi Olive magazine April 2010

9 comments:

  1. Mmmm tikrai velykiškai atrodo. Turbūt ir aš Velykoms pyragą kokiais kiaušinukais papuošiu :)

    ReplyDelete
  2. dėkui. Aš vat klausimą turiu ar yra tokių panašių pirkti LT kiaušinukų?

    ReplyDelete
  3. Labai graziai atrodo, sia ideja jau maciau lenkiskame zurnale - atrodo puikiai!

    Isbandyciau ir as, bet kazkaip neuzkliuvo akis uz kiausinuku :)

    ReplyDelete
  4. Saldūs Majai turėdavo tokių taškuotų. Bet paskutinėm dienom nemačiau, nors net 3x lankiausi ten. Gal dar atsiveš prieš velykas? Jei ne, manau Žara, kurią gamina "Rūta" irgi neblogai tiks :)

    ReplyDelete
  5. Dėkui Indre. Aš 'kapšelį' vieną kitą čia vistiek prigriebsiu ;)

    ReplyDelete
  6. labai mieli keksiukai.Skaniai atrodo.Taip ir norisi atsikąsti ;D

    ReplyDelete
  7. Yra LT - ką tik iš Saldžių majų tai jie juos parduoda susvertus po 200g, kaina 4.98 už tokį kiekį. Spalvos truputį "bliednesnės", bet vis tiek manau puikiai tiks. Ir jie velniškai skanūs ;D

    ReplyDelete
  8. dėkui Indre, čia Kaune ar Vilniuj ta parduotuvė?

    ReplyDelete
  9. Saldūs Majai yra visuose akropoliuose tikrai, o jų tikslūs adresai kitose vietose yra čia: http://www.saldusmajai.lt/index.php?link=Kontaktai&type=s

    ReplyDelete