Tuesday, 9 March 2010
Kepta lašiša su pesto ir citrininiais ryžiais
Sudalyvausiu ir aš penkiasdešimt dviejuose savaitėse ;)
Reikės: serviruojant keturis žmones
75-100 g ilgagrūdžių ryžių (aš naudojau laukinius ar nevalytus kiti vadina)
4 lašišos filė
tarkuotos žievelės ir sulčių iš 1 citrinos
50 g sviesto
basiliko lapelių papuošimui
Namų darbo Pesto padažas
pesto padažui reikes:
2 puodelių šviežio basiliko
1-3 skiltelių česnako
0.5 saujos pūšų riešutų (bet galima ir kitokių, cashew ar graikiškų)
1/3 puodelio alyvų aliejaus
saujos tarkuoto parmezano
1-3v.š. šv. spaustos citrinos
druskos, pipirų pagal skonį
Viską sudėti į blenderį ir sumalti. Gaunasi gana klampi masė, bet dadėjus aliejaus prasiskiedžia. Galima sandariai uždarius laikyti šaldytuve apie savaitę. Mano pesto čia šį kartą truputį 'praskiestas' ant pačios žuvies nes neužteko, tad dar buvo dadėta papildomai riešutų, sūrio, česnako.
Užkaisti ir virti ryžius kartu su citrinos žievele, vėliau įmaišant sultis ir sviestą.
Per tą laika iškepti lašišą lašišą, geriau ant griddle keptuvės (nors aš paprastą čia naudojau) apkepant kiekvieną puselę apie 3 minutes, arba tol kol pilnai iškepę.
Serviruoti lašišą ant ryžių kauburėlio, uždedant pesto ir papuošiant basiliku.
Skonis tiesiog tirpsta burnoje ir vos atsivalgoma ;)
Remtasi Quick ad Easy, Bounty Books
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
jei pietums ateisiu, idesi gabaliuka ? nes jau labai gardziai atrodo !dar salotu gali uzmaisyti kokiu ...
ReplyDeleteLabai gardziai atrodo! Noriu gabalelio ir as ;)
ReplyDeleteche, che, kol daeisi, jau tikrai nebeliks ;) nebeliko po penkių minučių ;)
ReplyDeleteSveikinimai!!!
ReplyDelete