Thursday, 4 March 2010

Gruzdintos cukinijų lazdelės



Kitaip pasakius - čipsai ;)
Šį receptą aš aptikau channel4food websaite, kai ieškojau kokio recepto jūriniam ešeriui.

Taigi čia viskas labai paprasta ir greita. O jeigu mėgstate cukinijas - jums ypač tai patiks.

Reikės: tiek kiek jūs jau žadat valgyti...

cukinijų, geriau jaunesnių, pjaustytų stambesnėm lazdelėm
kelių šaukštų miltų ir vandens (padaryti tešlą, maždaug grietinės tirštumo)
aliejaus virimui
Grana Padano ar Parmezano smulkiai tarkuoto sūrio
Pipirų, druskos.

Įkaitinti aliejų, sumaišyti tešlą cukinijų mirkymui, virti kol gražiai apskrus, dėti į lėkštę ir aptrupinti sūriu. Paprieskoniuoti. Išorė bus traški, o vidus mikštas ir sultingas. Labai skanu!

2 comments:

  1. oi oi oi... Čia tai gėris tikras :)

    ReplyDelete
  2. va šituos daiktus tai oi kaip griebčiau.... vis svajoju tokių lazdelių pasigaminti, bet sunaudoju cukiniją kitiems "vėjams"...

    ReplyDelete