Monday, 8 March 2010
Marinuota silkė
Na nebūtume mes lietuviai jei nemylėtume taip silkės ;)
Paimtas receptas iš 'Lietuviški Valgiai'(Moters savaitgalis) žurnalo, kurį gavau vieną iš dovanų nuo savo tėvų per Kalėdas.
4 porcijoms reikės:
400g sūdytų silkių filė
2 šiaudeliais pjaustytų morkų
2 raudonų svogūnų, pjaustytų išilgai į 8 dalis (aš šį kartą naudojau baltus)
2 v.š. tarkuotų imbierų
200 ml vandens
2/3 stiklinės baltojo vyno acto
0.5 stiklinės cukraus
po 10-12 baltųjų ir kvapniųjų pipirų žirnelių
8-10 gvazdikėlių
2-3 lauro lapų
Visus produktus, apart silkių, sumaišyti, uzvirinti ir ataušinti.
Silkių filė supjaustyti gabalėliais, sudėti į sandarų indą su morkomis, svogūnais, pipirais ir laurais, užpilti marinatu. Laikyti sandariai šaldytuve apie 2-3 dienas.
Skanaus :)
Aš kadangi gyvenu Anglijoje silkių filė netaip lengvai rasi (nebent tik lietuvių/lenkų parduotuvėse, bet aš nesu jų fanė, nes daug kas ten pasenę būna) . Tai perku visą žalią, net nesūdytą silkę, tada ją 'sutvarkau' ir pasūdau. Tiesiog druskos vandeny. Taip, kažkiek krapštymosi, bet verta ;)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Oj kaip įsinorėjau! Galima į svečius? :))
ReplyDeleteGalima, bet kad jau nebeliko ;)
ReplyDelete