
Spalvingos, sultingos ir laaabai skanios salotos, tinkančios prie žuvies ir ypač prie vištienos ar kiaulienos. Mangus netgi galima, jei norima ar neturima, pakeisti persikais.
Reikės: seviruojant 8-10 žmonių, jei kaip priedas prie patiekalo. Bet jei vienas, tai manau 4-6 žmonėm.
2 laimų
1 v.š. sojų ar žuvies padažo
1 v.š. cukraus
1 čili, smulkiai kapotas arba čili dribsniai (flakes)
2 v.š. žemės riešutų aliejaus
druskos paskaninimui
2 mangai (prinokę, bet tvirti)
2 saldus pipirai, paprikos, geltonas ir raudonas
1 vidutinė morka, stambiai tarkuota
2 pavasariniai svogūneliai (aš deja pamiršau)
25g šviežių kapotų mėtų ar kalendra
400g maišytų salotų lapų
75g skrudintų žemės riešutų, stambiai kapotų
Smulkiai sutarkuoti žievelę nuo 1 laimo ir įdėti į puodelį kartu supilus/išspaudus 50 ml laimo sulčių. Įmaišyti sojos padažą, cukrų ir čili, tol kol cukrus ištirps. Dadėti aliejaus, druskos, padėti į šalį.
Paskrudinti riešutus apie 7-10 min jei jie 'žali' orkaitėje ar sausai ant keptuvės. Jeigu yra, geriau iš karto pirkti skrudintus. Mažiau darbo ;)
Mango ir pipirus supjaustyti juostelėm (stambiais šiaudeliais), sutarkuoti morkas, dadėti pjaustytus svogunėlius ir įmaišyti plėšytų mėtos lapų. Išmaišyti.
Sudėti mango mišinį kartu su salotom, užpilti marinatu, išmaiyti, sudėti į vieną dubenį ar lėkštę, užbarstyti riešutais.
Skanaus!
Receptas paimtas iš www.peanutsusa.org.uk
No comments:
Post a Comment