Monday 15 March 2010

Thai mango salotos su skrudintais žemės riešutais



Spalvingos, sultingos ir laaabai skanios salotos, tinkančios prie žuvies ir ypač prie vištienos ar kiaulienos. Mangus netgi galima, jei norima ar neturima, pakeisti persikais.

Reikės: seviruojant 8-10 žmonių, jei kaip priedas prie patiekalo. Bet jei vienas, tai manau 4-6 žmonėm.

2 laimų
1 v.š. sojų ar žuvies padažo
1 v.š. cukraus
1 čili, smulkiai kapotas arba čili dribsniai (flakes)
2 v.š. žemės riešutų aliejaus
druskos paskaninimui
2 mangai (prinokę, bet tvirti)
2 saldus pipirai, paprikos, geltonas ir raudonas
1 vidutinė morka, stambiai tarkuota
2 pavasariniai svogūneliai (aš deja pamiršau)
25g šviežių kapotų mėtų ar kalendra
400g maišytų salotų lapų
75g skrudintų žemės riešutų, stambiai kapotų

Smulkiai sutarkuoti žievelę nuo 1 laimo ir įdėti į puodelį kartu supilus/išspaudus 50 ml laimo sulčių. Įmaišyti sojos padažą, cukrų ir čili, tol kol cukrus ištirps. Dadėti aliejaus, druskos, padėti į šalį.

Paskrudinti riešutus apie 7-10 min jei jie 'žali' orkaitėje ar sausai ant keptuvės. Jeigu yra, geriau iš karto pirkti skrudintus. Mažiau darbo ;)

Mango ir pipirus supjaustyti juostelėm (stambiais šiaudeliais), sutarkuoti morkas, dadėti pjaustytus svogunėlius ir įmaišyti plėšytų mėtos lapų. Išmaišyti.

Sudėti mango mišinį kartu su salotom, užpilti marinatu, išmaiyti, sudėti į vieną dubenį ar lėkštę, užbarstyti riešutais.

Skanaus!

Receptas paimtas iš www.peanutsusa.org.uk

No comments:

Post a Comment