Thursday, 25 March 2010

Lašišos, lęšių ir granato salotos



Labai skanios ir sočios salotos.
Reikės: serviruojant du žmones

2v.š. alyvuogių aliejaus
sulčių iš pusės citrinos
1 skiltelės česnako, smulkiai kapoto
2 v.š. kapoto kiečio/peletrūno (tarragon, aš jo neturėjau)
1 a.š. skysto medaus
1 mažas raudonas svogūnas, plonai raikytas
400g skardinės Puy lęšių, nukoštų, aš tiesiog virtus naudojau
140g karštai rūkytos lašišos
20g plokščialapių petražolių, lapeliai nuskinti
1 granato, sėklas išimti ( bet neįsivaizduoju kaip :)
skrudintos pitta duonas, serviravimui

Sukombinuoti kartu aliejų, sultis, česnaką, tarragon'ą jei naudojat ir medų dubenėlyje. Paprieskoniuoti druska, pipirais. Įmaišyti svogūną ir lęšius, palikti marinuotis 10 apie minučių.
Sutrupinti lašišą dideliais gabalėliais, įlankstyti į salotas su petražolėm ir granatu. Valgyti su skrudinta pitta duona.
Enjoy ;)

Receptas paimtas iš bbcgoodfood balandžio 2010 žurnalo.

3 comments:

  1. o kur tu prapuolei??????????

    ReplyDelete
  2. Dekui kad domiesi ;)
    Prapuolus niekur nesu, bet siuo metu laaabai nedraugauju su maistu. Iki tokio lygio, kad net kitu irasu skaityt negaliu, jokiu zurnalu, knygu su maistu susijusiu ir aplamai net nuo minties bloga. Turbut itari kas tai ;) Tikiuosi kad pageres uz poros savaiciu...
    Tikiuosi tu gerai laikaisi ir vis dar skaniai, graziai gamini, nors as ir nieko nesekus...
    iki...;)

    ReplyDelete
  3. tai dziugios naujienos !!!!!!!!!!
    laikykis, greitai pasibaigs tie nemalonus pojuciai ir prasides garziausias laikas :)

    ReplyDelete