Sunday 7 March 2010

Smėliniai nykščiai/Shortbread Thumbs



Sunku būtų atsispirti neišbandžius šių gražuoliukų. Vadinasi jie nykščiai, nes su juo reikia juos įspausti prieš kepant ;)

Reikės: padarant 12vnt. sausainių

125g pačiai kylančių miltų
125g sviesto, kambario temp.
25g baltų daržovių riebalų ( aš naudojau sviestą)
50g cukraus
25g kukurūzų miltų, sijotų
5 v.š kakavos miltelių
125g cukraus pudros
6 spalvotų vyšnių, nusausintų ir pusiau perpjautų
konditerinio švirkšto (geriau su didesniais dantukais), bet galima ir be jo.

Įkaitinti orkaitę iki 150C 10 min. iki kepimo. Patiesti kepimo popierium ( ar paaliejavus) 2 kepimo skardas. Suberti miltus į didelį dubenį, supjaustyti kubeliais 75g sviestą ir riebalus, ir įdėti į miltus, trinant kol pasidarys kaip trupiniai.

Įmaišyti cukrų, kukurūzų miltus, 4 šaukštus kakavos ir išminkyti vientisą tešlą.

Ant truputį miltuoto darbstalio 'išsukti' 12 rutuliukų. Išdėlioti maždaug 5cm atstumu ant kepimo skardų ir su švariu nykščiu įspausti, kad paliktum žymę. Tešla skils, taip ir turi būti. Čia tame irgi grožis ;)

Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min.arba tol kol gražiai pagels. Iškepus, ištraukti iš orkaitės ir palikti skardoje apie dvi minutes, vėliau perkeliant ant grotelių pilnai atvėsti.

Sumaišyti cukraus pudrą, likusią kakavą ir minkštą sviestą dubenyje. Suformuoti minkštą ir tepamą masę su vienu-du šaukštu karšto vandens. Naudojant konditerinį švirkštą užpurkšti cukrinę masę kiekvieną sausainį ir uždėti po puselę vyšnios. Valgyti kai visiškai sustings.

Skanaus ;)

Remtasi Breads and Baking, Gina Street

No comments:

Post a Comment