Sunday 7 March 2010

Kepta antis su anyžių ir apelsinų padažu



Juk būna taip, nusiperki kokia mesytę ir tada brausini internetą, kad surastum kokį tinkantį/patinkantį receptą. Ir nesvarbu, kad nuo receptų knygų lentynos namie lužta. Internetas visagalis - visagreitis ;)

Šis receptas iš Channel4 websaito, publikuotas Delicious Magazine. Ir priskirtas kinų virtuvei. Kokia gi kinų virtuvė be anties ;)

Na, kad antis yra labai skanus paukštis tai čia aišku ir taip. Bet juk norisi kažko mandriau?

Taigi,
Reikės:

Jūsų pasirinkto dydžio anties, apie du kg. Padruskintos ir papipirintos.

Apelsinų padažui:
3 apelsinų
25g auksinio, rudo cukraus
4 v.š. raudono vyno acto
450ml geros kokybės vištienos sultinio
2 a.š. raudonūjų serbentų drebučių
2 anyžių žvaigždučių, sulaužytų į atskirus lapelius
3 v.š. citrinų sulčių
1 v.š. aplesinų likerio, aš naudojau Cointreau
1 a.š. kukuruzų miltų ar paprastų miltų, patirštinti padažui.


Pašauti antį į įkaitintą iki 230C orkaitę, kepti apie 20min ir tada sumažinti temperatūrą iki 180C laipsnių ir kepti apie val, vis patikrinant kaip kepa.

Per tą laiką paruošti skanujį padažą.
Nulupti žievę nuo vieno apelsino, supjaustyti plonais griežinėliais ir įmetus į verdantį vandenį nušutinti, palikus apie 5 minutes. Ištraukus atgaivinti po šaltu vandeniu ir palikti ant lėkštelės iki tol kol reikės vėliau.
Išspausti visus tris aplesinus, kad gautusi apie 150ml sulčių.

Supilti cukrų ir actą, ir išlydinti ant silpnos ugnies, tada užvirti ir laukti kol pasidarys it gintarinė karamelė. Atsargiai supilti sultinį, serbentų drebučius, apelsinų sultis ir anyžius. Užvirinti ir virti ištisai, tol kol visas skystis sumažės trim ketvirčiais (aš tik per pusę mažinau).Įmaišyti citrinų sultis, likerį ir dadėti druskos, pipirų jei trūksta.
Sumaišyti miltus su trupučiu vandens ir supilti į padažą pavirus dar apie minutę. Sumesti smulkintas apelsinų žieveles.
Laikyti šiltai.

Patikrinti antį, jei jau pilnai iškepus, išjungti ir palikti ilsėtis apie 10 minučių su pravertom orkaitės durelėm, uždengta su folija.
Supjaustyti ir serviruoti su jums patinkančioms daržovėmis, užpilant skaniuoju padažu.

Aš šiuo atveju, su bulvių koše, garuose virtais brokolių žiedais. Ir mažomis Chantenay morkytėmis, keptoms meduje ir apelsinų sultyse, su trupučių aliejaus.

Skanaus!

4 comments:

  1. Svajojau Kalėdoms ar Naujiesiems kepti antį, bet teko pasitenkinti višta. Labai skaniai atrodo - marinatą manau pritaikysiu pas save irgi :]

    ReplyDelete
  2. Vai vai vai kaip viskas skaniai atrodo! Beveik užuodžiu! :)

    ReplyDelete
  3. as ir isivaizduoju koks fantastiskas skonis cia yra ... bet kazkaip antis mane nelabai zavi, nes ja paruosti minkstai irgi yra laimes dalykas :(

    ReplyDelete
  4. na, taip aguonėle, antis ne višta, bet laabai gardu ;)

    ReplyDelete