Wednesday 29 September 2010

Cukinija lengvai + Mama's tips



Jau paprasčiau turbūt ir būti negali, bet vistiek pasidalinsiu su jumis kaip man skanu yra tiesiog raikyta, su trupučiu aliejaus pakepinta ir paskui truputį padruskinta, ir gausiai šviežiai maltais pipirais apibarstyta gardi/rūpi geriausia, juoda duona. mmm tiesiog pasaka, greita, sveika, o lengviau ir būti negali. Toks vat vegetariškas sumuštinis. Mūsų Mama tokias raikytas cukinijas kepdavo, kai sode jų užželdavo...tad man tas skonis yra dar nuo vaikystės.

O čia tokią smagią knygelę turiu, su daug paveiksliukų ir tokiu vintage stiliumi gražiai įliustruotų itališkų receptų Mamos stiliumi. Keletą jau esu gaminus, pasidalinsiu artimoje ateityje.



Bet dar kas yra labai smagu, kad yra įterpti vis kažkokie Mamos patarimai, skirtingomis temomis, kaip kad ir matote vieną nuotraukose apačioje...





Bet gi juk mes moterys atrodo tokios gabios daug darbų iškart dirbant. Aš vat aną dieną, du kartus skalbiau, tvarkiau, dariau mielinę tešlą, kol ji kilo kepiau šokoladainį, kol tešla dar kartą kilo susipjausčiau daržoves kept orkaitėj sriubai, kai duona ir daržovės kepė, dar užmaišiau masę blynams iš kurių vėliau dariau anties blynelius...plius paruošiau/sublenderiavau sriubą, plius plovimas visas ir t.t. Bet paskui ir pavargus buvau, dar tokioj mano padėty dabar...nors kažkoks ir energijos antplūdis buvo užėjęs ;)Bet įsivaizduoju, tos tradicinės senosios italės taip juk visą laiką ir gyveno/a...manau ne ką 'prastesnės' tuo atžvilgiu ir lietuvaitės. Žodžiu, reikia tik norėti ir laiko turėti visam tam.

Knyga: Love Food, Parragon Books Ltd.

2 comments:

  1. Och kokia knyga. Nekantriai lauksiu rceptų. Man patinka toks stilius viduj - įdėk dar nuotraukų, m? :)

    ReplyDelete
  2. Taip, Indre, idesiu dar daugiau nuotrauku su kitais postais kai kada ka is ten naudosiu! ;)

    ReplyDelete