Friday, 1 October 2010

Drūgeliai - praskaidrinti niūrias dienas


Šokoladiniai drūgelių pyragėliai/Chocolate butterfly cakes

Nežinau kaip pas jus, bet pas mus laaaabai prasta diena. Lyja, lyja ir dar kartą lyja!
Šokoladas, drūgeliai, rožinė spalva - viskas tik į gerą!

Reikės: 12 pyragėlių (aš gaminau šešis, taigi iš pusės tešlos ir naudojau didesnius popierėlius, bet manau tinka čia ir maži (na tie vidutinio dydžio)

8 v.š. minkšto sviesto ar kepinių margarino
100 g smulkaus cukraus (caster sugar)
225 g pačiai kylančių miltų
2 didelių kiaušinių
2 v.š. kakavos miltelių
25 g juodo šokolado (tirpdinto)
cukraus pudros, papuošimui

kreminiam 'įpurškimui/užtepimui'
6 v.š. minkšto sviesto
165 g icing sugar (cukraus pudra šiaip, bet aš jau ją tokią gatavą perku)
25 g juodo šokolado, tirpdinto

Įkaitinti orkaitę iki 180C ir išdėlioti kepimo formą su popierėliais.

Sumaišyti visus (išskyrus šokoladą) tešlai skirtus ingredientus su elektriniu plaktuvu (mikseriu) kol gausis vientisa masė, supilti ir išmaišyti šokoladą.

Kabinti ir dėti šaukštu masę į popierėlius. Pašauti į jau įkaitusią orkaitę ir kepti apie 15 min. arba tol kol gražiai iškeps. (Neperkepkite, nes bus trapi tešla, kas pasunkins išpjaustyti pyragėlių viršus). Palikti vėsti ant grotelių.

Gaminant kreminį įdarą, sumaišyti visus tam skirtus ingredientus kol pasidarys gražiai pasiputę. Kai pyragėliai pravės, gražiai išpjauti viršų, tą viršų perpjauti per pusę, įšvirkšti ar tiesiog užtepti kremu į esamą įdubimą ir 'sukišti' sparnelius. Apibarstyti cukraus pudra ir ragauti, mėgautis ;)
Gero Jums savaitgalio, mielieji!



Remtasi: everyday chocolate, Parragon Books Ltd.

2 comments: