Monday, 4 October 2010
Trupininis plokštainis
Šį receptą turiu nuo senų senovės ir naudoju gan dažnai. Gaunasi nuostabiai skanus, trapus, purus, o ir reikalaujantis tik kasdienių produktų pyragas.
Reikės: ~15 x 23 cm kepimo indui, bėje aš darau tik du trečdalius tešlos (2/3?)
visa porcija/ du trečdaliai
500/333 g miltų
250/166g miltinio cukraus (cukraus pudros, bet 100 g tikrai per akis)
3/2 kiaušiniai
150/100 g sviesto, kambario temperatūros
1 kupinas arb. š. kepimo miltelių
vanilės esencijos ar cukraus
uogienės (jūsų mėgstamos, geriau tirštesnės apie pusę/pilną puodelį, pagal skonį)
Iš visų ingredientų paruošti minkomą tešlą, ją palaikyti apie valandą šaldytuve.
Kepimo indą iškloti kepimo popierium, patepti sviesto ir pabarstyti miltų.
Tešlą trupinti riešuto dydžio gabalėliais, paskeidžiant tolygiai. Kai pusę tešlos sunaudosite, pertepkite uogiene, man skaniausia aviečių, užtrupinkite likusia tešla ant viršaus. Kepti 180C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių arba tol kol gražiai paruduos ir įsmeigus smeigtuką tešla nelips prie jo.
Atvėsusį pyragą papuoškite cukraus pudra.
Skanaus ;)
Receptas paimtas iš interneto platybių kelis metus atgal.
Labels:
desertai,
kepiniai,
lengva ir greita,
lithuanian,
miltai,
uogos
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Megstu as tokius trupininius :) ypac kai uz lango ziema ir balta balta... tad as dar su jo kepimu palauksiu, bet recepta saugaus.
ReplyDeletezinai, keista, bet sniego ir saltuko as irgi jau visai noreciau ;)o tik vasara su trisdesimt plius lt apturejom, oi tas laikas taip greit eina...bet man kuo greiciau tuo geriau siuo metu ;)
ReplyDeleteKaip mėgstu šitą pyragą (kaip ir visus kitus, mano talijos nelaimei)! Tik visada darau iš pilnos normos ir viso puslitrio rūgščios uogienės. Ir tešlą tarkuoju. Žaidimo daugiau, bet kažkoks kitoks jis tada būna. :]
ReplyDeletePrisipazinsiu, as cia uogienes tai numazinau, mano vyras net skundesi ;)
ReplyDeleteTarkuojant sakyciau kad gal net greiciau, bet as tiesiog plesiu gabaliukus/burbuliukus ir metu i skarda ;)
Butinai pameginsiu sita trupiniuoti, kaip tik siandienai sumaniau toki issikepti, naudot galvoju kriausiu-brukniu uogiene, turetu buti skanu, mmm.
ReplyDelete