Thursday 7 October 2010

Špinatų ir ricottos apkepas



Gaminti, fotografuoti ir paskui žinoma valgyti man labai patinka. Bet receptų aprašinėjimas yra žiaurus procesas. Taip ir kaupiasi, didėja kalnas dar vis neaprašytų valgių ;) Turbūt visos dvi dešimtys laisvai mėtosi mano Picasa platybėse. Bet gi juk mes niekur ir neskubam.
Šis pyragas quiche keptas praeitą savaitę, kurį aš mielai vėl valgyčiau, kad ir šią savaitę.
Šiuo metu viskas turėtų būti apie sveiką mitybą, labai svarbu, tad ir receptas paimtas ir šiek tiek pakoreguotas iš babycentre.co.uk
Enjoy ;)

Leisiu sau nokopypastinti ir ką kitaip dariau įterpti lietuviškai.

Ingredients
For the pastry
75g wholemeal flour
75g plain white flour
75g olive spread (minimum 59 per cent fat) or butter
60ml cold water

For the filling
1 onion, finely chopped
1 tbsp olive oil
2 large eggs
250g ricotta cheese
Grated nutmeg
300g frozen ready chopped spinach, thawed and drained
75g cheddar cheese, grated

Method
Preheat the oven to 200 degrees C, gas mark 6. Prepare the pastry by mixing together the flours. Then rub in the fat until the mixture resembles breadcrumbs. Add sufficient water to make a soft but not sticky dough. Knead lightly and chill whilst you prepare the filling.
Gently fry the onion in the olive oil until soft, then leave to cool.

Beat the eggs with the ricotta cheese and nutmeg. Stir in the spinach and cheddar cheese, and finally the cooked onion.
Roll out the pastry to fit a 20cm flan tin. Pour the spinach mixture on top, and bake for 40-45 minutes, or until the filling is set and the pastry crispy.

***
Kad panaudojant 23cm skersmens apvalų kepimo indą (flan dish)su išimama apačia aš naudojau tešlai viso 225g miltų, (pusę rudų ir baltų), po 50g sviesto ir taukų/baltų daržovių riebalų. Vandens iš akies, mažiau nei pusę stiklinės, bet pilkit po truputį.
Išminkyti tešlą, iškočioti apvalų apskritimą, ištiesti kepimo formą ir subadyti šakute dugną, palaikyti šaldytuve apie 30min. Įkaitinti orkaitę iki 200C ir pašauti kepti tešlos formą kaip vadinamam blind baking su įbertom baking beans maždaug 15min. Per tą laiką ruošti įdarą.

Aš naudojau 3 kiaušinius ir maždaug 200g šviežių špinatų lapų. Čedario sūrio iš akies. Bet tiks ir kitas kaip mes vadiname lyditas/olandiškas sūris. Taip pat druskos ir šviežiai maltų pipirų. Visus produktus sumaišyti, sukrėsti į apkepusią tešlos formą ir sumažinus temperatūrą iki 180C pašauti į orkaitę apie 40-45 min. Aš turėjau būtinai įsitikinti, kad kiaušiniai puikiai iškepę, tad laikiau visą laiką.
Valgyti su žaliomis daržovėmis ar su jums patinkačiu padažu, mano vyras valgė su Reggae Reggae sauce Jerk/BBQ, o aš tiesiog vieną, be nieko.
Skanaus!

2 comments: