Wednesday, 27 October 2010
Mocha šokoladainis/mocha brownies
Bent jau man tai yra idealiausias desertas ir būtinai tik su gerais ledais!
Reikės: padarant 16 kvadratėlių
55 g sviesto, dar šiek tiek pasviestavimui
115 g juodo šokolado, laužyto gabalėliais
175 g rudo cukraus (aš kaip visada dėjau mažiau apie 100 g)
2 kiaušinių
1 v.š. tirpios kavos ištirpdintos 1 v.š. karšto vandens
85 g miltų
0.5 a.š. kepimo miltelių
55 g stambiai kapotų pecan'o riešutų (kurių aš nedėjau)
Ištirpinti šokoladą, atidėti į šalį.
Suberti cukrų ir įmušti kiaušinius į didelį dubenį ir išplakti gerai. Įlankstyti pravėsusį tirpintą šokoldą, kartu su kava, išmaišyti.
Atsargiai įlankstyti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, tada riešutus.
Supilti tešlą į pasviestuotą ir išklotą popierium 20cm kvadratinį kepimo indą, kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 arba tol kol iškeps.
Iškepusį palikti vėsti kepimo inde kelias minutes, tada išversti ir palikti aušti. Raikyti visiškai atvėsusį. Bet kaip matot mano nuotraukoj, nebuvo jis 'šlapias' nes nebuvo tiek cukraus tam kad įvyktų.
Skanaus!
Remtasi: everyday chocolate, Parragon Books Ltd.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Atrodo fantastiškai. Mielai suvalgyčiau gabalėlį
ReplyDeleteGražuolis, skanuolis, šokoladuolis! :)) Aš tikrai neprieštarausiu, kad brownie yra iš pačių pačiausių desertų :) Laimei, pas pačią vietuvėje vienas iš šitų šokoladainių serijos laukia, o tai mirčiau iš noro :D
ReplyDeleteLedus gali pasilikti, bet sokoladainio tai du gabaliukus prasyciau ideti ;)
ReplyDeletene, ne. Zinok be ledu jis ne toks mmmm...;)
ReplyDeleteKita diena ar ta pacia kai pravesta, pasildai mikrobangej ir su ledais megaujiesi! Tirpsta leksteje, burnoje! ;)