Friday, 22 October 2010
Kepti obuoliai
Užsimaniau vat štai tokių keptų obuolių.
Sveika, bet ir saldu kažkiek, taigi atstoja desertą. Receptas paimtas ir šiek tiek keistas iš Beatos.
Aš naudojau keturis didelius kepimui/virimui skirtus obuolius. Tiks visi tie kurių šiaip žalių nevalgytumėt, nes laaaabai rūgštūs.
Juose su bulvių skustuku išskobti skyles, ten kur sėklų lizdas.
Ir prikimšti su: (viską sumaišius)
du šaukštai medaus
šaukštas manų kruopų
šaukštas riešutų (ji sako maltų, bet aš tik skaldžiau, man taip skaniau)
Šaukštas smulkintų džiovintų vaisių (razinos, abrikosai ir t.t.)
citrinos tarkių ( aš nedėjau, nes neturėjau, truputį citr.sulčių įlašinau)
cinamono, pagal skonį
Viską sumaišom, kemšam skyles ir kepam karštoje orkaitėje. Manieji labai greit iškepė, matyt truputį ir per karšta orkaitė buvo, nes razinos apdegė, bet čia gi juk nebėda.
Skanaus ir gero savaitgalio visoms/iems ;)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment