Friday, 17 September 2010

Apelsininiai pusryčių muffin'ai pagal Nigella





Pamirškite sveikuolių pusryčius ar įprastą sumuštinį ir savaitgalį pradekite vat taip skaisčiai, ryškiai geltonais keksiukais. Kaip Nigella pataria, valgyti su pačiu geriausiu nesūdytu sviestu jus tik galite rasti, užtepant marmeladu, uogiene ar skystu medum.

Reikės: 12 muffin'ų

75 g nesūdinto sviesto ( aš naudojau sūdytą, nepakenkė)
250 g pačiai kylančių miltų
25 g maltų migdolų ( aš nedėjau, nes buvo kas nevalgo riešutų)
0.5 a.š. kepimo sodos
1 a.š. kepimo miltelių
75 g smulkaus cukraus (caster sugar)
1 apelsino tarkuotos odelės
100 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
100 ml pilno riebumo pieno
1 kiaušinio
12 muffin'ų blėkelės su įklotais popierėliais

Įkaitinti orkaitę iki 200C.

Ištirpinti sviestą ir padėti į šalį.
Sukombinuoti miltus, riešutus, sodą, kepimo milt.,cukrų ir tarkuotą odelę į didelį dubenį. Į pieną ir sultis įmušti ir išplakti lengvai kiaušinį, supilti ataušusį sviestą. Supilti šlapią masę į sausą, lengvai išmaišyti, vos sukombinuojant, nepermaišant, nes tik tada išgaunami geriausi muffinai.
Padalinti į popierėlius ir pašauti į orkaitę 20 min.
Leisti pravėsti su popierėliais išimtus iš blėkelės ant grotelių. Ir skanauti!

Remtasi Nigella Bites, Nigella Lawson

2 comments:

  1. Seniai pas mane nėra sveikuoliškų pusryčių - arba sumuštiniai su bet kuo arba vakarykščiai pyragai :D keksiukų irgi pasitaiko, tik kad aš pamėgau jau tuos su daug sviesto (kur labiau cupcakes), o ne muffin :>

    ReplyDelete
  2. tai smagu, svarbiausia jei dar i kuna neina, tai kodel gi ne! ;)

    ReplyDelete