Friday, 10 September 2010
Salotos pagal Jamie (Jamie's Italy - insalata amalfitana)
Skanios, traškios gaivinančios salotos...
Amalfitana nuo žodžio Amalfi pakrantės, kaip jis pats sako, ten kur patys geriausi apelsinai(citrusiniai) auginami.
Valgomos kaip starter (pats pirmas patiekalas) bet kokios puotos ar valgio metu, nes išvalo gomurį ir turi nuostabų skonį. Kaip Jamie sako, būtų visai netradiciška, bet dar galima kažkiek patrupinti fetos ar ožkos sūrio, nes abu labai tinka su apelsinais.
Reikės: serviruojant 4.
1 pankolio galvos (bulb of fennel)
1 raudono svogūno, lupto
1 agurko
didelės saujos ridikėlių
pasirinktinai: saujos ledukų
2 v.š.geros kokybes žolelių ar raud.vyno acto
geros kokybės extra virgin alyvų aliejaus
druskos, pipirų
4 apelsinų, luptų, segmentuotų ir be kauliukų
Plonai suraikyti perpjovus per pus krapo galvą, svogūną, agurką, ridikėlius. Sudėti į didelį dubenį. Pasirinktinai įmaišyti leduku kelioms minutėms, daržovės pataps dar traškesnės.
Ištraukus ledukus, dubenėlyje sumaišyti actą ir 6 v.š. alyvų aliejaus. Paragauti ir įdėti druskos, pipirų. Apšlakstyti salotas marinatu, apdėti apelsinų segmentais ir supilti jų sultis. Pakratyti (maišyti) kelis kartus ir serviruoti iškart į lėkštes pakrapius krapo galvos viršūnėlėmis. Skanaus!
Remtasi Jamie's Italy.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Geras, nebūčiau sugalvojus daržoves su ledukais šaldyti :) Ir dar, fennel kiek žinau, yra pankolis :)
ReplyDeletePankoliai nors skoniu ir primena krapus, bet jie yra pankoliai, auginami gumbais. Krapo galvos niekaip nepavyktų užauginti. O šiaip, įdomios salotos!
ReplyDeleteGali but ir net nesiginciju kad tai pankolis ;) tiesiog zodynas mano taip isverte, kaip krapa ;)
ReplyDeleteTikrai tikrai pankolis. Jo nemėgstu - tai turbūt tikrai krapu keisčiau :)
ReplyDelete