Tuesday, 7 September 2010

Citrininis pyragas (Lemon drizzle cake)



Kai norisi kažko, be didelių pastangų ir be ypatingų ingredientų, sakyčiau visada turimų - kepame štai ką!

Reikės:

125 g sviesto ar margarino
175 g smulkaus cukraus (caster sugar, aš dedu iki 100g, bent man tikrai užtenka)
2 didelių kiaušinių
175 g pačiai kylančių miltų (self-raising flour)
2 citrinų, geriau nenuvaksuotų (unwaxed)
50 g paprasto balto cukraus

Įkaitinti orkaitę iki 180C 10 min. iki kepimo, iškloti apie 18cm kepimo 'blėkutę' paaliejuotu kepimo popierium. Dideliam dubeny sutrinti sviestą ir cukrų (aš viską čia trinu, maišau mikseriu) iki tol kol minkta ir puri masė.

Suplaktus kiaušinius laipsniškai supilti į sviesto masę, vis dedant po šaukštą miltų.

Smulkiai sutarkuoti vienos citrinos žievelę, išspausti sultis ir įmaišyti į tešlą. Sukrėsti į kepimo indą ir kepti apie 25-30 min.

Sutarkuoti likusios citrinos odelę ir sumaišyti su puse balto cukraus.
Išspausti sultis į puodą, sumaišyti su likusiu cukrum ir pakaitinti ant mažos ugnies, tol kol cukrus ištirps ir gausis kaip sirupas.

Kai pyragas iškeps, subadyti smeigtuku, patrupinti cukraus/citrinos trupiniais, užlieti per visą sirupu ir palikti aušti blėkutėje. Pjaustyti kvadratėliais ir skanauti! ;)
Remtasi Breads & Baking, Gina Steer.

2 comments:

  1. Myliu sita pyraga ;-) Beje, skaniausias jis man su rupiais miltais. Kazkas tobulai susibalansuoja tada :)

    ReplyDelete
  2. Skamba labai viliojančiai :) teks matyt palikt citrinas per nakti vaškams nutirpti

    ReplyDelete