Wednesday 13 January 2010

Žirnių daigų ir kumpio salotos


Nors visai ne vasariškas oras, o salotos tokios spalvingos, taigi puikiai tinka praskaidintri nuotaikai šią gūdžią žiemą. Tinka kaip starter ar kaip lengvi pietūs.

Reikės: 2 asmenims

4 (ar daugiau) griežinėlių š.r. kumpio
2 virtų kiaušinių
6-8 saujų žirnių daigų
1 puodelio šaldytų ar šviežių nuplikytų žirnių
10 drožlių skusto parmezano
1 v.š. šv.citrinos sulčių
2 v.š. extra virgin alyvų aliejaus
šviežiai maltų pipirų
šviežio bagečio

Paskrudinti kumpį, pasmulkinti.
Supjaustyti kiaušinius į skilteles.

Išdėti į lėkštes daigus ir žirnius, apibarstyti kumpiu, kiaušiniais ir parmezanu.
Sumaišyti aliejų ir citrinos sultis, užpilti ir pamalti šviežiu pipiru.

Valgyti su šviežiu pasviestuotu ar ne bagečiu.

Skanaus!

Remtasi delicious magazine.

No comments:

Post a Comment