Friday, 8 January 2010
Šviežios keptos sardinės su citrina ir raudonėliu
Jau seniai man kirbo mintis kada išsikepti šviežių sardinių. Nors ir nelabai sezonas joms šiuo metu, bet visgi parsiduoda. Labai gerai smegenų ir širdies veiklai ;)
Reikės 4 asmenims:
2 citrinų (plius citrinos skiltelių serviruojant)
12 didelių šviežių išvalytų sardinių
4 v.š. alyvų aliejaus
4 v.š. šviežio kapoto raudonelio (tinka ir džiovintas)
druskos ir pipirų (pagal skonį)
Supjaustyti griežinėliais vieną citriną ir nutarkuoti žievelę ir išspausti sultis iš kitos.
Dėti griežinėlius tarp žūvų (į žuvis) išdėliotų vienu sluoksniu ant talpaus orkaitei tinkamo indo ('skardos'), įtrinti prieskonius.
Kepti įkaitintoje orkaiteje (~190C) apie 20-30 min. tol kol žuvys suminkštėja ir gražiai paruduoja. Serviruoti pagardinus citrinos skiltele.
Skanaus ;)
Remtasi everyday fish&seafood (Parragon)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Oi kokia gera idėja! O kur sardines perki? Negi supermarkete?
ReplyDeleteTaip, sainsbury's ;) O kodel taip 'negi'? ;)
ReplyDeleteKažkaip nemačiau savaijam supermarkete niekur.. Nors irgi šalia Sainsbury's gyvenu. O žuvies skyriuj tiesiog ar pas 'žuvininką'?
ReplyDeletePas zuvininka ;)
ReplyDeleteMan sainsbury's labai patinka. as tik ten ir sopinuos. Nebent jei reikia kazko super mandro tada dar i waitrose ar mark&spencer uzsuku ;)