Thursday, 14 January 2010
Rigatoni su pesto
Kaip buvau kažkuriuo metu baisiausiai įsimylėjus avokadus (nors ir dabar dar as juos labai myliu), taip šiuo metu baisiausiai patinka basilikas. O pesto tai iš vis, nors imk ir šaukštais kabink ;)
Namų gamybos pesto reikes:
2 puodelių šv. basiliko
1-3 skiltelių česnako
0.5 saujos pūšų riešutų (bet galima ir kitokių, cashew ar graikiškų)
1/3 puodelio alyvų aliejaus
saujos tarkuoto parmezano
1-3v.š. šv. spaustos citrinos
druskos, pipirų pagal skonį
Viską sudėti į blenderį ir sumalti. Gaunasi gana klampi masė, bet dadėjus aliejaus prasiskiedžia. Galima sandariai uždarius laikyti šaldytuvę apie savaitę.
Išsivirti makaronų pagal skonį ir apetitą, maždaug 300g. Nukošus įmaišyti 2-4 v.š. pesto ir 4-6 v.š. grietinėlės ar creme fraiche (grietinė irgi tinka).
Kad gautūsi sočiau galima dadėti keptos vištienos ar kalakutienos.
Apibarstyti baziliku ir parmezanu.
Skanaus!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Nicce blog post
ReplyDelete