Tuesday, 19 January 2010

Šokoladiniai keksiukai su šokolado gabalėliais



Mmm, nu ir kas gi nemėgsta keksiukų! Greita ir paprasta pasigaminti.

Reikės: 7 keksiukams (didesniems)

50 gr paprasto juodo šokolado (stambiai kapoto, ištirpinto)
50 gr lengvo muskovado cukraus (bet tinka ir paprastas, geriau smulkesnis)
25 gr sviesto (lydito)
125 ml kampario temp. pieno
0.5 a.š. vanilės esencijos
1 kiaušinio, lengvai plakto
150 g pačių kylančių miltų
0.5 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
75 g balto šokolado(kapoto gabaleliais)
2 v.š. cukraus pudros (pasirinktinai)

Įkaitinti orkaitę iki 200C 15 min. prieš kepimą.

Įmaišyti cukrų ir sviestą į ištirpintą šokoladą, tada pieną, vanilę ir kiaušinį. Didesniame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską, supilti šokolado masę, dadėti baltą šokoladą ir palengvai, ne per daug, viską 'sulankstyti'/išmaišyti.

Dėti masę iki pusės keksiukų popierelių ir kepti apie 20-25 min.

Lengvai pabarstyti cukraus pudros ( jei naudojama) ant ką tik iškepusių keksiukų. Valgyti šaltus ar karštus.

Skanaus!

Remtasi Breads and Baking, Gina Steer, Flame Tree Publishing.

2 comments:

  1. oi kokie skanus ..mmm... priglausciau viena dabar prie espresso kavos ...

    ReplyDelete
  2. Dekui. Skanus tikrai buvo ir susivalge kaip mat!

    ReplyDelete