Friday 15 October 2010

Piri - Piri vištiena



Turiu prisipažinti, kad daugiausiai orkaitėje keptą vištiena darau beveik visad taip pat. Na tuo paprasčiausiu, bet ne prasčiausiu būdu - česnakas, pipiras, druska, žolelių, kmynų sumarinuoji per nakt ir kepi kitą dieną.

Šis receptas yra iš J.Oliver naujos laidos 'Jamie's 30 min. meals'.
Buvo dar ir garnyras ir desertas su tai, bet jau aš į tai nesivelsiu ;)

Kepiau porcijomis supjaustytą free range vištą, su bulvėmis ir žaliomis daržovėmis.

Reikės:

Vištienos (4 ketvirčių ar 6 kumpelių ar visos porcijuotos vištos)
Griddle pan (sunki su linujuotais iškilimais keptuvė)
druskos pipirų

1-3 čili pipiriukų (įvairių spalvų, aštrumų, geriau šviežių, pagal skonį)
1 raudono svogūno
1 tarkuotos citrinos žievelės ir pusę sulčių
2 česnako skiltelių
2 v.š.acto (vyno geriausiai)
1 a.š. paprikos
1-2 sauja šviežio baziliko
worchestire sauce (bet neturėjau)
alyvų aliejaus, druskos, pipirų,
truputi vandens (nes kepant tai išgaruoja)
Šviežio čiobrelio, rozmarino pabarstymui prieš kepant orkaitėje(aš dėjau džiovintą)

Vištieną įpjaustyti skersai/įstrižai apatinę dalį (ta kuri be odelės). Dėti vištieną į įkaitintą sausą keptuvę oda į apačią ir kepti vieną ir kitą pusę kol gražiai pageltonuos. Pabastant druska, pipirais.

Per tą laiką paruošti marintą. Visus produktus sudėti į blenderį ir sumalti.

Masę išpilti į kepimo indą, ant jos suguldyti skrudintą vištieną ir pašauti į iki 210C įkaitintą orkaitę 20-30 min. tol kol vištieną iškeps. Kai padažas sutirštėja, uždėkite, apvoliokite vištiena juo, galit ir nuo pat pradžių, po apkepimo keptuvėj prieš dedant į orkaitę.
Skanaus!

O čia sveikinimai su rudeniu, savaitgaliu ir šiaip visokiu kitu gėriu gėlėmis iš mano darželio! Nėra nieko smagiau, kaip savos gėlės ;)

4 comments:

  1. Kokia traski plutele ♥ cia man ir toks geris patiktu :)
    P.S. as irgi i senatve savas augintas geles labai jau vertinti pradejau :))

    ReplyDelete
  2. Man taip pat ta pirmoji laida kol kas labiausiai patiko ir ta vistele patiko. BET vis noriu tas ispanisko stiliaus tatas su karamele isbandyti, nes jau labai paprasta.

    ReplyDelete
  3. aguonele, senatve gal dar ne, tiesiog suaugom, kitokius dalykus pradejom vertinti ;)

    Jolita, as irgi nusirasiau tuos pyragiukus su 'karsta lava', tik cinamono jis ten laaabai jau nepagailejo ;)

    ReplyDelete
  4. Aš dar nepažiūrėjau laidos, bet būtinai reiks :)
    Labai žaviai ta vištytė atrodo

    ReplyDelete