Wednesday 20 October 2010

Marmurinis šokoladinis pyragas





Labai gardus lengvai padaromas pyragas.

Reikės: išgaunant 18 pyrago kvadratėlių

175g sviesto
175g smulkaus cukraus (caster sugar)(aš dėjau apie 100g)
1 a.š. vanilės esencijos
3 vidutinių kiaušinių, lengvai plaktų
200g pačiai kylančių miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
1 v.š. pieno
1.5 v.š. kakavos miltelių

Šokoladiniam užgražinimui:
po 75g juodo ir balto šokolado, laužyto gabalėliais, tirpdyto. Aplieti tūtele padaryta iš kepimo popieriaus, leisti sustingti prieš pjaustant.

Įkaitinti orkaitę iki 180C 10min. prieš kepimą. Iškloti ir paaliejuoti 28x18x2.5 cm kepimo indą.
Mikseriu sutrinti sviestą su cukrum ir vanilę kol išsipūs. Po truputį dėti kiaušinius, vis maišant, pamažu miltus ir kepimo miltelius, ilankstyti pieną.

Kabinti pusę masės šaukštais į kepimo indą, paliekant tarpus.

Sumaišyti kakavą su 2 v.š. šilto vandens. Įmaišyti į masę ir sudėti šauktu į tarpus, trupti palyginant peiliu, kad neliktų tarpų.
Kepti 35min. arba tol kol gražiai pakils ir prisilietus bus tvirtas. Palikti kepimo inde 5min., paskui iššimti ir aušinti ant grotelių.

Dekoruoti šokoladu ir mėgautis! ;)

Remtasi Breads and Baking, Gina Steer

9 comments:

  1. koks gražumynas, gardumynas, puikumynas ir visoks kitoks -ynas :)

    ReplyDelete
  2. Vau! Noreciau dar siandien issikepti, bet nemacius as cia tokiu savaime kylanciu miltu ( ir kazkaip tingiu terliotis pati juos bedarydama...). Jei as tik normalius deciau ir vietoj 1/2 a.s. koki 1 a.s. kepimo milteliu imaisyciau. Kazin gautus?

    ReplyDelete
  3. Manau turetu gautis tik ir su kepimo milteliais.

    Tu Vokietijoj gyveni? Turetu tikrai buti self-raising miltu!

    ReplyDelete
  4. Tikrai nemacius (:
    beto, cia tikrai labai mazai su tokiais miltais kas kepama.

    ReplyDelete
  5. Savikylius (labai gražus žodis) miltus visada keičiu miltai+kepimo milteliai iš akies ir nėsyk kiaulystės tasai duetas neiškrėtė.

    O pyragas atrodo toks, am. Na, kai grįžti sulyta ir sušalusi, puodas arbatos ir gabalėlis (ok, ok, du) tokio marmuro - geriausia profilaktika nuo visų ligų. :]

    ReplyDelete
  6. Insolente - taip sutinku, kad gal ir keicia juos miltai+kepimo milt. As niekad siaip pati nebandzius, man atrodo gal dar kokio ten chemikalo ideda i juos, kad geriau papustu ;)

    ReplyDelete
  7. va gi receptas tų selfrising miltų http://www.zaidimuaikstele.lt/2010/07/pp-savaime-kylantys-miltai.html ir tik trieju dalyku reikia :D

    ReplyDelete
  8. dekui egidija uz linka! Naudinga zinot. Karta LT budamai man ju taip reikejo...bet kazkaip nieks mazesniam mieste apie juos nebuvo girdejes.

    O siaip namuose as ju pirktiniu visada turiu. Nes pas mumi jie tiek pat kiek ir kiti (plain) miltai kainuoja.
    ;)

    ReplyDelete
  9. Mmm.. labai skanus pyragas, o tas šokoladinis glaistas ant viršaus labai dailiai ir gardžiai atrodo :)

    ReplyDelete