Monday 13 September 2010

Rukytos skumbrės Vol-au-Vents




Štai tokie vat skanūs pyragiūkščiai gražiu užvadinimu.

Reikės: serviruojant 1-2 (taip rašo), bet manau 3-4 kaip užkandis pats tas.
12 pyragiukų

350 g paruoštos sluoksniuotos tešlos
1 kiaušinio, plakto
2 v.š. sezamo sėklų
225 g paruoštos rukytos skumbrės (be kaulo, odos, smulkiai pjautytos/plėšytos)
5 cm agurko, smulkiai pjaustyto
4 v.š. minšto kreminio sūrio (alla philadelfia)
2 v.š. spanguolių padažo (aš nedėjau)
truputis krapo (nedėjau)
1 v.š. tarkuotos citrinos žievelės

truputis krapo ir salotų lapų serviravimui

Įkaitinti orkaitę iki 230C.

Ant iškočiotos tešlos (maždaug 0.5 cm) naudojant 9cm formelę išspausti 12 skrytulių.

Paskui kiekvieną apskritimą dar lengvai įspausti (bet neišimti) su ~1-1.5 cm formele, kad paskui iškepus gražiai išpjauti tešlos dangtelį.

Sudėti apskritimus ant padrėkinto kepimo popieriaus, aptepti kiaušiniu, pabarstyti sezamu ir pašauti į orkaitę 10-12 min. arba tol kol gražiai paruduos.

Iškepusius ir pravėsusius pyragėlius paimti atsargiai ir išpjauti dangtelius, jei bus žalios tešlos, ją išmesti ir dar pašauti keliom minutėm į orakaitę, kad išdžiūtų.

Sumaišyti visus reikiamus ingredinientus ir 'prikimšti' vol-au-vent'us. Uždėti dangtelius ir serviruoti. Skanaus! ;)

Remtasi Breads and Baking, Gina Steer

5 comments:

  1. Niam niam - aš kaip tik galvoj audžiu mintį apie kokius nors pyragėlius su įdaru :)

    ReplyDelete
  2. Naujas tinklaraščio dizainas labai liuks :) ir Vol-au-Vent'ai liuks ;)

    ReplyDelete
  3. Dekui dekui mergaites uz grazius zodzius! ;)

    ReplyDelete
  4. Ir man patinka tavo dizainas :)
    o va as nusipirkus kazkada buvau tokia sluoksniuota tesla ir galvojau jau kad darysiu kada toki geri tai darysiu... po metu laiko ji vis dar gulejo, nedave ramybes bet rankos nekilo kazka raizgalioti ir taip ismeciau kad daugiau nenervuotu ... (: nu mes visiskai arba mazai ,labai mazai visokiu uzkandziu valgom...

    ReplyDelete
  5. cha, dizainas cia toks visai paprastas, net ir nesitikejau kad kas pastebes...bet dekui ;)
    Na as tiesiog jei kazka idomesnio uzmatau, tai ir gaminu...o gavosi jis mums abiems kaip ir greiti pietus ;)

    ReplyDelete