Monday 30 November 2009

Lašišos Frittata (omletas)


Nežinau kaip pas jus, bet mūsų mažoje šeimoje omletai yra labai mėgstami. Kaip wikipedia verstų, frittata, tai itališkas omletas, kuris ruošiamas keptuvėje ir paskui apskrudinamas/užbaigiamas po griliumi. Tiesą pasakius, aš omletų kitaip ir nekepu. Niekad jų neverčiu ar lankstau.

Reikės: serviruojant 2-4 žmones

250 gr. žalios lašišos filės (ar kitos ružavos žuvies)
4-6 kiaušinių (lengvai plaktų)
1 svogūno (smulkiai pjaustyto)
1 sk.česnako (sm.pj.)
1 vid. dydžio virtos morkos (pjaustytos)
2 saujos virto brokolio (galima smidro uglių ir žirnelių žalių)
žiupsnelio pjaustytų petražolių, krapų, čiobrelio
druskos pipirų
sviesto ar alyvų aliejaus kepimui

Įdeti žuvį į puodą, užpilti vandeniu, palaukti kol užvirs, nukelti nuo ugnies ir palaikyti vandenyje apie 5 min. Išėmus 'sutrupinti'.
Pakepti svogūną tol kol suminkštės, česnaką, čiobrelį, įmaišyti morkas ir brokolį, kad sušiltų.
Suversti šią masę į dubenį su išplaktais kiaušiniais, petražolėm, krapais ir žuvim. Paprieskoniuoti.
Pilti visą masę į keptuvę ir kepti ant vid.ugnies keleta min.
Užbaigti po vid.karštumo griliumi palaikant keletą min.kol sustingsta ir gražiai apskrusta.

Serviruoti kaip karštą ar atvėsusį, su šaukštu grietinės, su salotomis ir apskrudusia duona(bagečiu). Padabinti citrinos skiltelėm. Kurios žinoma gali būti ir naudojamos.

Skanaus!

Remtasi Parragon everyday fish&seafood

2 comments:

  1. Bet - paklausiu dabar be galo kvailai - čia jau reikalinga tokia puiki keptuvė, kurioje apkepi, šast, nuimi rankeną, ir kiši orkaitėn... o gal yra dar kokie dar variantai vargšams, jos neturintiems? :)
    Patiekalas labai mano skonio, o ir atrodo labai žaviai :))

    ReplyDelete
  2. Ne, nereikia jokios prastmanios keptuves. paprasta, su nenuimama rankena. juk po grilium tik keliom min. pakisi, net dureliu neuzdarius, tuoj apskrusta ;)

    ReplyDelete