
Nuostabiai skani sriuba. Šiek tiek aštrokas ir salstelėjęs skonis labai maloniai nuteikia gomurį. Pirmą kartą teko naudoti saliero šaknį, bėje ir kriaušes sriuboje.
Reikės: serviruojant 6
4 shallots svogūnų (bet galima ir vieną paprastą)
1 v.š. alyvų aliejaus (ar kokio kito)
2 česnako skiltelės, smulkiai pjaustytos
nykščio dydžio imbiero šaknies, smulkiai pjaustytos
1 saliero šaknies (~800g), nulupti ir stambiai supjaustyti
4 prinokusios kriaušės, luptos ir pjaustytos
1 l. daržovių sultinio
pjaustytų petražolių papuošimui
Įkaitinti 1 v. š. aliejaus dideliame puode, įdėti ir pakepinti svogūnus, česnaką ir imbierą ant vidutinės ugnies apie 5 min. tol kol paminkštės, bet ne paruduos.
Sudėti salierą, kriaušes, įpilti sultinį ir užvirinus sumažinti ugnį, virti apie 20-30 min. tol kol salieras suminkštėja, kad galima būtų sutrinti.
Praaušinti ir sutrinti su 'blenderiu', tiekti pabarsčius petražolėmis.
Skanaus!
Remtasi bbc olive's seasonal recipes
Kaip idomu! Tikrai reikes kazkada isbandyt! :)
ReplyDeleteVa šita, tai man tikrai patiktų ;) Kaip ir dar porą receptų, kuriuos radau šiame blog'e:)
ReplyDelete