Monday, 9 November 2009
Aviečių ir laimo kreminė žėlė
Tiesiog burnoje tirpstantis desertas. Tokias baltas-kremines žėles su rūgštele visada labai mėgau. Greita ir paprasta pasigaminti.
Reikės:
želatino (tiek kad 500ml skysčio susdingdytų)
liesos grietinėlės ir naturalaus jogurto - 225ml vieno ir kito, recepte prašė double cream (killer;)
cukraus pudros (pagal skonį 4-8 v.š)
laimai 2vnt. (tarkuota odelė ir sultys)
avietės ar gervuogės ~150g (lengvai paspaustos)
Paruošti želatina pagal pokelio instrukcijas, įmaišyti į užvirusį kremą (nors aš į šaltą pyliau), laimą ir cukrų. Palikti atvėsti, jei buvo karštas.
Padalinti aviečių masę tarp keturių mažų stiklinaičių ar puodelių, užpilti kremine mase ir palikti sustingti bent jau 2val. Prieš serviruojant padabinti avietėmis ir laimo odelės griežinėliais.
Skanaus!
Remtasi BBC Olive's seasonal recipes
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment