Tuesday, 1 December 2009
Keptas moliūgas su mascarpone, parmezanu ir šalaviju
Šitas gražuolis ištikrūjų vadinasi butternut squash, bet vertimo kaip ir niekur neradau, tai teks vadinti moliūgu. Esu gaminus kelis patiekalus su jais, bet niekaip nenuspresdavau ar man jis patinka ar ne. Labai graži ir viliojanti daržovė, bet manau aš su ja atsisveikinsiu visam gyvenimui. Nenoriu plestis kaip man jis nera skanus, bet jei jau buvo kažkas su juo nuveikta, būtų veltui išmesti ir nepasidalinti ;)
Reikės:
Alyvų aliejaus
Moliūgo (vieno nedidelio, pjauto išilgai, be seklų)
Šalavijo (mažos saujos plešytų lapelių)
Mascarpone sūrio (4 v.š.)
Parmezano (tarkuoto 2 v.š.)
Druskos, pipirų
Įtrinti aliejumi abi moliūgo puseles ir apibarstyti šalaviju.
Kepti karštoje temp. orkaitėje apie 40-50 min. tol kol suminkštėja ir gražiai apskrusta.
(Arba pagreitintu variantu, mikrobangėje kelias min. tol kol suminkštėja ir tada arba po griliumi keliom min. arba i orkaitę 20min.)
Įkrėsti mascarponės į 'skyles', pamaišyti, paprieskoniuoti ir užberti parmezanu.
Skanaus!
Remtasi BBC Olive's Seasonal Recipes
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Na va kokia anti-reklama sitai gerai darzovei padarei! :)) Mojuoju pirsteliu 'nu nu nu' ir sakau, kad idealus dalykelis sriuboms, troskiniams ir uzkepelems! ;-)
ReplyDeleteJei kazkas vaisins - neatsisakysiu. Bet pati nemanau ar kada vel prasidesiu...;)
ReplyDeleteŠitas dalykas verčiasi kaip Kvapusis moliūgas ;)
ReplyDelete