Friday 30 October 2009

Jautienos, kaštonų ir raudono vyno troškinys



Jautienos troškinius (casserole) tenka gaminti gana dažnai ir susivalgo jie labai puikiai, šaltam orui pats tas. O dar, ir kaip kitaip tą jautieną paruošti? Ją arba grilinti arba tik troškinti šiuo met moku. Orkaitėj viso gabalo, kad ir tam tinkamo, dar neteko kepti...Bijau net ir pradėt, nes manau tik sudžiūtų i sausą gūzą. Gal kada nors.
Taip, taip kokie čia dar per kaštonai? Juk jų nieks nevalgo (juos tik renka dekoracijom ir žaidimui), aš taip pirmą kartą juos pamačius čia uk, pasakiau. Bet išsiaiskinus paaiškėjo, kad tai kitoks kaštonas, valgomas. Na ir ka, teko išbandyti. Skonis toks lyg i bulve, pupele panašus, nors žinoma, riešutų giminei jie priskiriami. Paruošimas irgi lengvas. Įbrėžti su peiliu X ant šviesesnio lopinėlio, mesti į verdantį vandenį ir virti apie 3min. graibstant po keletą atgal ir lupant. Reikia lupti juos šiltus, nes odelė jų tada minkšta(nulupant ir paodį, kad liktų gelsvas kaštonas). Na, o kad jie pilnai isvirtų ir butų minkti - leisti apie 15-30min. (priklausomai ar jie troškinsis ar tiesiog virs ant pilnos ugnies).

Reikės: 2 žmonėms
450g jautienos ( supjaustyti i didelius kubelius, apvolioti paprieskoniuotose miltuose)
aliejaus kepimui
1 svogūno, pjaustyto
2 šakelių čiobrelio
250ml raudono vyno
300ml jautienos sultinio
2 morkų, pjaustytų
200g kaštonų, šviežių ar vakume pakuotų (ar skardinėje)

Pakepinti jautiena ant aukštos ugnies 'troškinio puode' ar keptuvėje. Dadėti svogūnus ir pakepinti tol kol paruduoja. Įdėti čiobrelio, vyno ir sultinio, užvirti ir sumažinti ugnį leidžiant troškintis apie 1 valandą, su dangčiu.
Dadėti morkas ir kaštonus ir leisti troškintis dar 1 valandą, be dangčio.

Serviruoti su garuose paruoštomis daržovemis ( kalafijoru, brokoliu, žirneliais ar dar kuo jums patinka).
Skanaus!

Remtasi BBC olive's seasonal recipes

3 comments:

  1. Kastonai yra geris! Dar parduotuvese nemaciau, bet anyta atveze visa maisa. Woohoo!! :))

    Beje mes kryziuka pjaunam tik tada kai roastinam juos, o verdant tai tik nupjaunam viena galiuka.. Na taip kad galima butu valgyt kaip 'semkes' - issispaudziant i burna.. yuumm...

    Beje, visada smagu atrast nauja maisto bloga! :))) Welcome, tskanat! Nors kita vertus dar gana sviezias, o irasu beveik tiek pas mane.. Linkiu nepristigt energijos! :))

    ReplyDelete
  2. Dekui!
    O anita cia Lietuvoj is kazkur atveze kastonu? Kur jie auga?
    Siaip juos galima uzsaldyti. tiesiog ideti i maiseli ir tokius zalius uzsaldyti.

    ReplyDelete
  3. Nea.. is Portugalijos atveze i JK :))

    ReplyDelete