Wednesday 28 October 2009

Kepta vištiena su moliūgu, šalaviju ir riešutais




Kepta višta yra vienas mano mėgstamiausių ir dažniausiai daromų patiekalų. Greita, lengva ir nieko daug galvoti nereikia. Bet kiek gi galima višta tik su bulvėmis kepti?
Reikia įvairovės. Taigi išbandžiau mūsų stalui kažka naujo.

Reikės:
1kg vištos šlauneliu (perpjautų per pusę)
3v.š. alyvų aliejaus
3 raudonų svogūnų (nuluptų ir stambiai pjaustytų skiltelėm)
1 moliūgas/butternut squash (nulupti, išvalyti ir pjaustyti skiltelėm)
sauja šalavijo lapelių
100g graikiškų riešutų, stambiai kapotų
geras užliejimas Sherry actu

Užkaitinti orkaitę iki 200-220C. Dėti vištieną į skardą, permašyti su aliejumi, svogūnais ir moliūgu. Pagardinti druska, pipirais ir 'sutvarkyti' taip vištieną, kad skurelės į viršų žiuretų.
Kepti apie 25min. Ištraukti, įmaišyti šalavijo, riešutų ir perlieti actu.
Kepti vėl tokį patį laiką, tol kol vištiena paruduoja, daržovės suminkštėja ir pasidaro lipnios.
Serviruoti tiesiai iš 'blėkutės'su bulvių koše. Skanaus.

No comments:

Post a Comment