Tuesday 27 October 2009

Žiemos Valdorfo Salotos - Winter Waldorf Salad



Ka galiu pasakyti - nuostabios saldžiai traškios salotos! Sunkiai atsivalgomos... Obuoliai, salieras, riesutai - pačiame sezone. Ypač jei dar visus ingredientus kaip pačius vienus megstate, tikrai neturetumete nusivilti. Žodžiu, sveikos, velniškai skanios ir neitiketinai sočios salotos. Kaip tik rudeniui ir žiemai.

Reikes: 2 zmonems

2 obuolių
0.5 citrinos sulčiu
4 v.š. majonezo (aš naudojau 1 dali majonezo su 2 d.naturalaus jogurto)
1 v.š. Dijon garstyčių
2 salierų stiebų, pjaustytų nesmulkiai
graikiškų riešutų sauja
watercress dvi saujos (nežinau, kaip LT tai verstūsi, aš naudojau jaunų lapelių mišinį- watercress, špinatai, ir dar kažkas ten buvo, nebepamenu)

Supjaustyti obuolius i skilteles ir sumaišyti su citr.sultimis.

Sumaišyti majoneza(jogurtą) ir garstyčias, užpilti ir imaišyti ant visu kitų likusių ingredientų, kartu obuolių.

Patarimas: norint rimtesnio/sotesnio patiekalo, dar galima dadeti virtos/keptos plėšytos vištienos.
Skanaus!
Remtasi BBC Olive's Best Ever Seasonal Recipes žurnaliuku.

P.S. Įsigyjau kavos aparata, espresams ir kapučinams daryti, liuksiškas daiktas, jau seniai norejau, tik niekaip neprisiruošiau...tiek variacijų, tiek gardžių kavų, mmm...
Ir dar 'palūžau' parduotuvej užmačius Jamie Oliver, 'Jamie's Italy' nukainuotą knygą (tik £10, buvo £25), taigi daug gaminimo/kopijavimo bus ;) Beje, man tai tik pirmoji jo knyga.

No comments:

Post a Comment