Wednesday 28 October 2009

Vištienos ir Saliami Pica


(atkeltas įrašas)

Taip, taip, visi tik ir rekia koks ‘nesveikas’ tai maistas, bet chei, kas nemegsta picos?!

As siaip darydama pica, ja visada serviruoju su salotomis…Tada, kaip ir nesigauna ypac ‘kenksmingas’ (figurai) maistas, beje salotos cia labai tinka. Vienoje picerijoje netgi gamina tokias ‘keistas’ picas su didele skyle vidury, kur prideda salotu. Labai geras sprendimas.
Beje, man nereikia nei kecupo, nei majonezo valgant sia pica.

Taigi, all homemade pizza!

Reikes: (2 zmonems, skarda kvadratine mazdaug 20×40 cm, gaunasi, gan plona pica)

Teslai:
225g miltu (as antra karta netgi dariau maluno rupiai maltais miltais, 50% baltu+50% rupiu, ypac skanus pagrindas gaunasi)
0.5 a.s druskos
0.25 a. s. greito veikimo sausu mieliu ( as dedu visa 1 a.s.)
150ml silto vandens
1v.s. extra-virgin alyvu aliejaus (bet tinka toks, koki turite)

Viska sumaisyti, isminkyti tesla ant miltuoto pavirsiaus, ideti atgal i dubeni, uzdengti celofaniniu maiseliu ir laikyti siltai apie 1val. kol pakils dvigubai.
Picos virsus: zinoma, tas kas jums patinka, bet siuo atveju…:

1-2 zalios vistos ketvirciu ar 2 krutineliu
5-10 plonai raikyto saliamo griezineliu
0.5-1 raudono (ar balto) raikyto svoguno
1-2 skilteles smulkinto cesnako (ar cesnaku granuliu)
saujos alyvuogiu
Italisku prieskoniu pagal skoni (na kur visokie lapeliai dziovinti, be druskos)

Picos pertepimo padazas:
1 puodelis trintu pomidoru tyres (pasatta) arba paciu trinti skardineje vakuoti pomidorai + saukstas pomidoru piures konsentrato, druskos, pipiru ir saukstas aliejaus. Ismaisyti, paragauti. Plesytos mocarelos, pagal skoni.

1. Ikaitinti orkaite iki 220 laipsniu. ‘Iskelta’ tesla ‘numusti’, truputi paminkyti ir formuoti plokscia pagrinda su ‘kocielu’. Kad lengviau butu, as kociojima uzbaigiu pacioje pamiltuotoje skardoje, su paaliejuotu/pamiltuotu kocielu. Uztepame padazu iki paciu krastu. Uzbarstome mocarelos.

2. Apkepti supjaustyta kubeliais ar griezineliais vistiena (trumpa laika ant aukstos ugnies). Mums tik svarbu, kad nebutu visiskai zalia, nes pica kepa tik apie 10-15 min.

3. Isdelioti tolygiai visus produktus, pradedant vistiena, svogunais, cesnaku, prieskoniais, saliamiu, alyvuogem ir dar norint/turint plesyta mocarela.

4. Deti i ikaitinta orkaite ir kepti apie 10-15 min. tol kol graziai paruduos ir tesla bus iskepusi.

Pjaustyti, serviruoti i lekstes ir valgyti su salotomis.

Skanaus!

No comments:

Post a Comment