Thursday 29 October 2009

Slyvų trupininai - Plum crumbles



Tokių trupininių dar nebuvau nė kart darius. Tik valgius, dažniausiai tai būtų obuolių trupininis. Labai populiarus desertas. Šie slyviniai ypač nusisekė, gardumas neišpasakytas. Net du iškart sugardžiavau ;) Taip, nesukirtau, o lėtai pasigardžiuodama valgiau po mažytį šaukštelį, negalėdama atsiragauti įvariu skonių - saldu, rūgštu, trasku, minkšta. mmm...
O kas svarbiausia, labai greita ir nesudėtinga.

Reikės: 4 nedideliems indeliams
8-12 slyvų, be kauliukų, puselėmis
1 v. š. malto cinamono
1 apelsino, žievelės ir sulčių
100 g lengvo muscovado cukraus (gali buti ir kitas rudas c., arba baltas, dėjau daug mažiau)
125 g sviesto, pjaustyto mažais kubeliais ( aš dejau perpus mažiau)
150 g miltų
25 g avižinių kruopų
50 g kapotų lazdyno riešutų

Įkaitinti orkaite iki 180C.
Sudėti slyvas, cinamoną, apelsino žievelę ir sultis, ir puse cukraus i dubenį ir išmaišyti.
Padalinti masę tarp keturių kepimo indukų ir uždėti po 1-3 kubelius sviesto.

Įtrinti likusį sviesą į miltus ir pratrinti iki tol kol atrodo lyg sulipęs smėlis. Įmaišyti cukrų, kruopas ir riešutus. Apibarstyti šia mase tolygiai ant slyvų indelių ir kepti apie 15-20 min. arba iki tol kol sultys pradeda veržtis per trupinius.

Serviruoti su ledais.
Skanaus.

Remtasi BBC Olive's Seasonal Recipes

No comments:

Post a Comment