Tuesday 27 October 2009

Kepti baklažanai


Įrašas yra atkeltas iš seno blogo, taigi tekstas be lietuvišku raidžiu ten buvo.

Kepti baklazanai kimsti moliugu, feta suriu ir graikiskais riesutais, serviruoti su metinem cukinijom.

Taip, taip, skamba labai imantriai. Receptas paimtas is BBC GoodFood zurnalo, straipsnio ‘The modern vegetarian’.
Siaip as esu labiau mesos myletoja ir turbut visi, kurie nera vegetarisko maisto fanai nelabai susigundys siuo patiekalu. Bet is tikruju, patiekalas labai sotus, suris ir riesutai ‘atmusa viska’.
Visai neseniai grizus is atostogu Sicilijoje tiesiog isimylejau baklazanus. Siaip as ju gal ‘rimtai’ pries tai ir nebuvau valgius. Per ta laiko teko ju ragauti ivariose formose vos ne kasdien! Labai skanu!

Serviruoti 4, paruosimas 30min, kepimas 35-40

2 dideliu balkazanu
200g moliugo (pjaustyto kubeliais)
0.5 raudono svoguno (plonai pjaustyto)
1v.s. cumino seklu (kmynais mes vadiname)
2 skilteles cesnako
4 saukstus aliejaus
2v.s sviezu prieskoniu (oregano, rosmarino, sage ar ciobreliai, bet gali buti ir dziovinti)
100g feta surio (pjaustyto ar lauzyto)
didele sauja graikisku riesutu, truputi skrudintu, lauzytu

Cukiniju salotos:
4 cukinijos (mazos)
1 citrina
2a.s. extra virgin aliejaus
sauja metu lapu ( kapotu)
sauja petrazoliu (kapotu)

P.S. Recepte galima daug ka pavarijuoti. As cia tik sau ruosiau, kita diena vel pasisildziau, nes MB baklazano, moliugo, riesutu, cukiniju - ne uz ka neibruktum. As vis primenu jam, kiek daug jis gyvenime praranda. As naudojau tris vid.dydzio baklazanus, moliuga dejau is akies, prieskonius masei naudojau dziovintus, italiska misini, pries tai atmirkius vandeny kelias min. Riesutu neskrudinau, o surio dejau irgi is akies. O salotoms cukinijas pjausciau griezineliais, nes is pradziu ‘nedasuto’ man ka tie kaspineliai reiske. As kazkaip bantelius isivazdavau! :D

1.Ikaitinti orkaite iki 200C.
Perpjauti baklazanus i puse, ispjauti minksta dali paliekant apie 1cm storio nuo krastu.
Pjaustinius supjaustyti kubeliais ir ideti i dubeni.

2.Nulupti moliuga, isimti seklas ir pjaustyti kubeliais 1-2cm. Sumaisyti su baklazanu ir pjaustytais svogunais. Ideti cumino seklu, cesanko, ir 2v.s. aliejaus, paskaninti druska ir pipirais. Ismaisyti.

Istiesti dvi skardas kepimo popierium, ant vienos deti sia mase, ant kitos - 1v.s. aliejaus itrintus, apverstus baklazanus (oda i virsu). Kepti 15-20min.
P.S. Jei orkaite maza ar neturit tinkamu skardu, galima ‘mase’ kepti keptuveje, neleidziant svilti, tol kol moliugai suminksteja (juos pirma ir mesti).

3. Isversti moliugu mase atgal i dubeni, imaisyti prieskonius, suri ir riesutus. Kabinti ir kimsti ‘atverstus’ baklazanus, aplieti su likusiu aliejumi (1v.s.) Ir kepti apie 20min. Per ta laika moliugas visiskai iskepa.

4. Paruosti cukiniju salotas. Nupjauti abu galus ir plonai suraikyti placiais kaspineliais, naudojant bulviu skustuka. Sumaisyti su puses citrinos sultimis ir tarkuota odele, aliejumi ir palikti dubenyje apie 10min.kad suminkstetu.

5. Serviruojant, imaisyti metas ir petrazoles i salotas, likusia puse citrinos supjaustyti i skilteles. Deti pusele baklazano i lekste kartu su salotomis ir skiltele citrinos! Skanaus!

No comments:

Post a Comment