Sunday 25 October 2009

Cup of Tea, my dear?

Grazus tas sekmadienio rytas!
Nekreipiant demesio i tai, jog milionas namu ruosos darbu laukia ;)

Bet pasidziaukime puodeliu arbatos su Scones.
Labai britiskas patiekalas! Sena, didele nusistovejusi tradicija, atkeliavusi is Skotijos. Kiekviename Tea Room ju rastumei, kartu su sumustiniais, victoria sponge cake ir skaniu puodeliu angliskos arbatos (stipri juoda arbata su pienu, geriama n kartu i diena). Tikri anglai tiesiog dievina siuos pyragelius. Ir tinka jie bet kuriuo paros metu.

As siaip juos galiu (ir netgi man labiau taip patinka) valgyti tiesiog be nieko, imti, kasti ir megautis. Bet anglai juos butinai turi tepti sviestu ir dzemu arba plakta grietinele ir dzemu, arba viskuo is karto (mh, sick). Tiesiog tik reikia juos per pus horizontaliai perpjauti, tepti ir valgyti kiekviena pusele atskirai.

Traditional Oven Sccones

225g savai kylanciu miltu (bet galima ir paprastu, tada daugiau tik kep.milt. deti)
1 a.s. kepimo milteliu
ziupsnelis druskos
40g sviesto, kubeliais
15g smulkesnio cukraus
150ml pieno + plius paskui patepimui

Citrinu ir razinu skonio
50g razinu (as siame recepte tik razinu dejau)
0.5 citrinos tarkuotos zieveles
plakto kiausinio patepimui

Ikaitinti orkaite iki 220C. Sumaisyti miltus, kepimo m. ir druska i dideli bliuda, itrinti sviesta, imaisyti cukru ir deti pieno tol kol pasidarys minksta tesla.

Minkyti tesla kelias sekundes ant miltuoto pavirsiaus. Iskocioti 2cm blyna ir stampuoti ~6.5cm skritulius su pamiltuota formele.

Isdelioti apskritimus ant kazkiek aliejuotu popieriumi isklotos skardos, patepti pienu su teptuku (bet tik pavirsiu, ne sonus, nes neiskils).

Kepti ikaitintoje orkaiteje apie 12-15 min arba tol kol graziai pagels. Perkelti ant groteliu ir leisti praausti arba visai atvesinti. Valgyti kaip norint, su sviestu, uogiene, kremu.

Skanaus!

Remtasi 'Breads & Baking', Flame Tree Publishing

3 comments:

  1. sugalvojau, kad einu dabar jų daryt

    ReplyDelete
  2. cha, cha ;) skanūs jie labai, aš jau pati seniai bekepiau...

    ReplyDelete
  3. šįkart mano įprotis nesverti-nematuoti neišėjo į gerą. Skanumo pakako, bet vaizdas toli nuo to, kuris tavo nuotraukoj. Gavosi tarpinis variantas tarp bandelių ir sausainių. Gal dėl to, kad kepimo miltelių dėjau žymiai mažiau. Niekad nededu jų šaukšteliais, o tik žiupsneliais.

    ReplyDelete