Tuesday 27 October 2009

Clementine and Cointreau jellies



Atkelta is seno blogo.

Sis receptas paimtas is Seasonal Recipes BBC Olive knygeles. Labai paprastas ir nuostabiai skanus desertas.
Apie cointreau as esu girdejus daugybe kartu gyvendama Anglijoje, bet jo pirma karta paragavau ir ‘isimylejau’ budama Sicilijoje ;) Tai prancuziskas apelsinu likeris su gana daug laipsniu. Vieno as jo siaip negerciau, geriau su kazkuo maisyti. Su limonadu arba cosmopolitan kokteiliai labai skanu (25g cointreau, 25 g degtines, 0.5 laimo sulciu, spanguoliu sulciu ir leduku) ;)

Reikes:
1 pokelio apelsinu zeles (na arba patys gaminkite su sultimis ir zelatina)
4 klementinu (isskirstytu skiltelem)
4v.s Cointreau arba Grand Marnier
Vaniliniu ledu
Apelsinu zieveles (arba to pacio klementino)

Pagaminti zele pagal pokelio instrukcijas, bet su mazdaug 60ml maziau vandens. Imaisyti likeri ir klementinus. Palaukti kol mase truputi patirsteja ir pilti i stiklinaites mazdaug 3/4 apsemti.

Laikyti saltai apie 2-3 val kol sustings. Pries serviruojant uzdedi ledu ir papuosti apelsino zievele.

Skanaus!

2 comments:

  1. Ech, nesu gyvenus Anglijoj nei buvus Sicilijoj, bet prisiminiau tokį draugiuką, kuris atsiveždavo Oranjabitter iš Olandijos. Ot jei apsireikštų dar kada, žinoč ką iš jo daryti.

    ReplyDelete
  2. Sveika bendravarde apsireiškusi ;)
    Užsiseivinu tavo blogą į mėgstamiausius ;)

    O apelsinų likerių juk yra ir Lietuvoje pirkti!

    ReplyDelete