Tuesday 16 February 2010

Šokoladiniai maskarponės ir apelsinų likerio krepšeliai/Petits Fours



Ką čia blynais rodytis, geriau vat šokoladu :D

Juokauju. Galbut kepsiu aš dar ir blynus kokius paprastučius šiandien...

Kaip visada, sunku suspėti su gaminimu, fotografavimu (dienos šviesos pagavimu) ir dar papublikuojant prieš būtent tą šventę. Na, nebent nieko neveikti arba tik veikti tai ;)Arba dar geriau, gauti pinigus už tai (sako tik iš savo hobių ir turėtum turėti pragyvenimo šaltinį), juk laiko žinom kiek tai užima, a visi šio hobio myletojai?...
Bet ką čia apie pinigus, juk darom, gaminam ir veikiam visa tai TIK iš meilės. Meilės šiam hobiui, meilės gražiai/idomiai atrodantiems ir skaniems kąsniams.

Bėje, aš esu kankinama įvairiausių prietarų savo gyvenime, taip ir šiame reikale, ko dar tas būtent 'gavėjas' nematęs, to aš dar ir net nebandau publikuoti. Taip, kad vat taip ;)

Na, o dabar sugrįškime prie šių šokoladinių saldainių. Petits fours, jeigu prancūziškai, ir išvertus pagal vikipedia - maža orkaitė. Su petits fours ir kava/arbata yra užbaigiama vakarienė. Kaip jau visiškai paskutinis tos vakarienės/pietų desertas. Kas gi gali būti geriau ;)
Receptas yra sujungtas iš dviejų panašių receptų. Pirmas receptas: krepšeliai, maskarponė ir tik apibarstyta kakava, antras receptas: krepšeliai, grietinėlė, likeris ir apibarstyta apelsino žievele ir riešutais. Bet mes vat gudrūs būnam ir aklai receptų nekopijuojam ir netgi išliekam labai sąžiningi, nepavadinam tai savo receptu (ką galėtume šiuo atveju jau laisvai padaryti), o idedam šaltinį ;)"everyday chocolate, pagal Parragon"

Reikės: 20 saldainių (arba gerų tvirtų 18)

100g juodo šokolado
mažų popierinų krepšelių (muffin cases)

Įdarui:
100g pieniško ar juodo šokolado
200g maskarponės
1/4a.š. vanilės esencijos
1v. Cointreau (arba kito apelsinų likerio)
Papuošimui:
kakavos, kapotų riešutų, apelsinų žievelės

Viskas labai paprasta, bet gana didelė terlionė.
Įkloti kepimo popieriaus į padėklą. Ištirpdinti juodą šokoladą (mikrobangėj ar ant karšto vandens) ir juo teptuku ištepti popierinius krepšelius, apversti ir dėti ant padėklo. Padėti kur vėsu ar šalta ir palikti stingti. Maždaug pusvalandžiui.

Per tą laiką ištirpdinti dar vieną šokoladą ir sumušti/gerai sutrinti su maskarpone, vanile ir likeriu. Šokoladas turi būti gerai ištirpęs, nes kitaip kimš jums spaustuvą dekoruojant vėliau. Atvėsinti masę, kad nebūtų perdaug skysta ir būtų įmanoma gražiai/patogiai išspausti per spec. dekoravimo maišelį.

Sustingusius šokoladinius krepšelius atsargiai imti (geriausiai kuo šaltesnėm rankom) ir plėšti popieriuką nuo jų. Būkite kantrūs, tai delikatus ir atsakingas momentas ;)

Visus turimus krepšelius kimšti mase ir užbaigiant pabarstyti dekoracijomis. Atvėsinti/sustingdyti šaldytuve ir laikyti šaldytuve visą laiką (nebent jei žinot kad mėgausitės, ištraukti) iki vienos savaitės.

Taip pat tinka kaip puiki dovana...


Skanaus ;)

8 comments:

  1. Ajajaj kokias nuodėmes tu čia publikuoji, aš kaip tik apie dietą galvoju, šelmė :)
    O apie hobi galiu pasakyti taip: aš gaminau visada, visada pirkau ir varčiau kulinarinius žurnalus ir knygas, man patinka burti virtuvėje, pajausti kiekvieno ingridiento įsiliejimą į visumą, patiekalo konsistencijos, kvapo kaitą. IR žinoma, kaip sakai, daryti viską su meile, tada labai skaniai ir gražiai gaunasi, ir tuomet: o kodėl nenufotografavus? taip ir gimsta tokie hobiai (aš apie blog'inimą) ;) ar ne? man tai taip.

    ReplyDelete
  2. Jau isivaizduoju kaip jie tirpsta ant liezuvio... sokoladas sokolade ! einu pasidarysiu espresso kavos, nes kitaip cia neina isbuti ! Saunuole!

    ReplyDelete
  3. Violeta, sako visas gyvenimas turetu buti kaip dieta, visa gyvenima buti ant dietos ;)Ai, tokia cia ir nuodeme, po viena, du suvalgyti i diena...
    O apie hobius, tai as turiu daug hobiu, bet sitas kazkaip labiausiai/dazniausiai praktikuojamas, turbut gal kad susijes su 'isgyvenimo instinktu', be valgio neisgyvensi ;)
    Taip Aguonele, tirpti pradeda jie jau net rankose paemus, bet skonis tai - tirpsta burnoje ;)Dekui ;)

    ReplyDelete
  4. Atrodo fantastiškai. Ir galiu tik numanyti kaip skanu! Nuostabi dovana!

    ReplyDelete
  5. Dekui ;)...nors ir niekam dovanota nebuvo ;)

    ReplyDelete
  6. Atrodo pasakiškai! Ir pati šokoladinių krepšelių idėja labai puiki :))

    ReplyDelete
  7. Tai tas krepšelis iš gryno šokolado?!!! Be to, kad labai gražu akims, tai dar ir iš šokolado! Komplimentai didžiausi!

    O koks kitas hobis?

    ReplyDelete
  8. Dėkui, dėkui ;)
    Taip, krepšeliai iš tikro juodo šokolado,laaabai didelė šokolado dozė ;)
    O hobių aš turiu gana daug...daugiausiai meninė srytis...vat čia vienas iš jų http://dalijablog-paperlove.blogspot.com/ laukia tik papildymo ;)

    ReplyDelete