Friday, 5 February 2010

Avižų ir razinų sausainiai/cookies



Aš asmeniškai labai megstu kai kepiniuose naudojamos avižos. Priduoda tokį traškų, gan sunkų/sotų, lyg riešutinį skonį.

Taigi, pagaminant 24 sausainius (jei mažus) reikės:

175 g miltų
150 g avižinių dribsnių
1 a.š. malto imbiero
0.5 a.š. kepimo miltelių
0.5 a.š. sodos bikarbonato (sodos kepimui)
125 g. minkšto-lengvo rudo cukraus (aš dėjau mažiau, apie 80 g)
50 g. razinų
1 vid. kiaušinio, lengvai plakto
150 ml daržovių ar saulėgražų aliejaus
4 v.š. pieno

Įkaitinti orkaitę iki 200C 15 minučių iki kepimo. Lengvai paaliejuoti kepimo skardą ar naudoti kepimo popierių.

Sumaišyti kartu miltus, avižas, imbierą, kepimo ir sodos miltelius, cukrų ir razinas dideliame dubenyje.

Kitame dubenyje sumaišyti kiaušinį, aliejų ir pieną. Supilti į sausoje masėje padarytą duobelę. Gerai išmaišyti su šakute ar mediniu šaukštu, padarant minkštą, bet ne lipnią masę/tešlą.

Kabinti šaukštu masę ir dėti ant skardos, paliekant pakankamai vietos tarp kiekvieno būsimo sausainio, sulyginant paviršius šakute.

Kepti 10-12 minučių kol gražiai pageltonuoja. iškepusius palikti skardoje apie 2-3 min., poto perkeliant ataušti ant grotelių. Valgyti atvėsusius ir laikyti orui nepraleidžiančiame inde.

Skanaus!

Remtasi Breads and Baking, Gina Steer

No comments:

Post a Comment