Wednesday, 3 February 2010
Balti vištiena su kuminu ir kalendra
Pirmasis indiškos virtuvės įrašas mano bloge. Kaip smagu ;) Indiškus patiekalus labai megstu. Aštrumas, skonių ivairybė ir jų susipynimas mano skonio receptoriams yra pats tas. Beje ir pirmasis mano darytas indiškas receptas kuris yra 'baltas', šviesos spalvos, o ne kaip kad dažniausiai gelsvas/žalsvas ar raudonas/orandžinis. Wikipedia balti verčia kaip greito paruošimo curry'is, kuris ir yra serviruojamas tokio pačio pavadinimo inde - balti, kažkas panašaus į wok, kurio aš dar dėje neturiu.
Reikės: Serviruojant 4 asmenims
150 ml natūralaus low fat jogurto
25 g trintų migdolų
7.5ml trintos kalendros miltelių
2.5ml chili miltelių
5ml garam masala (kurį beje galima pačiam pasigaminti, pasigooglinus ir sudėjus visus reikalingus prieskonius)
15ml kokosu pieno (arba iš skardinės, arba pagaminto iš kokosų kremo)
5ml spausto česnako
5ml spausto/tarkuoto imbiero
30ml kapotos šviežios kalendros
1 raudono chili, kapoto (be sėklų)
400gr (prašo recepte tik 225gr) vištienos krūtinėlės ar ketvirčių (bekaulių, pjaustytų kubeliais)
2 svogūnai, pjaustyti (per pus ir riekelėm)
3 žalio kardamono ankštys
cinamono lazdelės
2 gvazdikėliai
aliejaus, kepimui
Keptoms bulvėms:
15 ml aliejaus
8 mažos(baby) bulvės arba 4 didelės, betkurios stambiai pjaustytos
1.5 ml kumino sėklų
15 ml šviežios kalendros, smulkiai pjaustytos
Bliudelyje sumaišyti jogurtą, trintus migdolus, kalendros miltelius, chili miltelius, garam masala, kokosu pieną, česnaką, imbierą, pusės šviežios kalendros ir puse raudono chili. Įmaišyti gerai vištieną ir palikti marinuotis apie 2val.
Paruošti bulves. Įkaitinti aliejų į wok ar sunkią keptuvę, sumesti pjaustytas bulves, kumino sėklas, šviežią kalendrą ir greitai apkepti apie 2-3 minutes.
Suversti bulves į orkaitei tinkamą indą, uždengti ir kepti įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių 180C karštyje, arba tol kol iškeps.
Maždaug po pusės bulvių kepimo laiko, įkaitinti aliejų su svogūnais, kardamonu, cinamono lazdele ir gvazdikėliais apie pusantros minutės.
Supilti marinuotos vištienos masę į svogūnus ir kepti 5-7 apie minutes.
Sumažinti ugnį ir kepti dar apie 5-7 minutes.
Serviruoti uždėjus bulvėmis, užberiant kalendra ir smulkintu raudonu chili.
Nustabiai skanu! ;)
Remtasi 'fat free indian', S.Husain ir M.Kanani.
P.S. Aš esu tik už dienos šviesoje darytas foto, bet kad ech, tos dienos šiuo metu tiek mažai...belieka tada tik tokios nuotraukos kartais.
Labels:
daržovės,
garam masala,
indian,
jogurtas,
kokosų pienas,
sveikas maistas,
vištiena
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Balti kiek žinau yra tiesiog europiečio skoniui pritaikyta indiško kario versija. Beje ypač populiari Birminghame, is kur ir kilusi (užtat visi brumieciai visąa ir visada svenčia balti housuose :)) Man patinka, nes nera ypač aštri.. nors nemegėja kario aš :)
ReplyDeleteŽadu bandyti kitą savaitę vištieną su garam masala prieskoniais :) tikiuosi bus skanu
ReplyDeleteLabai puikus patiekalas,aciu uz recepta,jau ne karta gaminu!Ir namai pakvimpa....:)
ReplyDelete