Thursday, 18 February 2010

Aštri morkų, lešių ir pomidorų sriuba



Serviruojant keturis žmones reikės:

2 a.š.kumino sėklų (keletas papuošimui t.p., nors aš pamiršau ;)
žiupsnelis džiovintų čili dribsnių (arba tiesiog čili miltelių)
2v.š.alyvų aliejaus
600g morkų, luptų ir stambiai tarkuotų
140g raudonų lęšių
skardinė pomidorų (naturalių savo sultyse)
1 l. karšto daržovių sultinio
125ml pieno
naturalaus jogurto, kapotos kalendros ir naan'a duonos serviruojant

Užkaitinti didelį puodą, sausai pakepti čili ir kuminą apie minutę (keletą kumino palikti papuošimui),kad jie išleistų savo aromatą. Dadėti aliejų, morkas, lęšius, pomidorus, sultinį, pieną, užvirinti ir palikti troškintis apie 15 minučių arba iki tol kol lęšiai suminkštėja.
Viską permalti su blenderiu ir serviruoti su šaukštu jogurtu, kalendra, kmynais ir duona.
Skanaus ;)
Remtasi GoodFood žurnalo kalendoriumi

No comments:

Post a Comment