Sunday 28 February 2010

Medaus - pomidorų padaže marinuota vištiena



Tai vienas iš mano dažniausiai kepamos vištienos marinatų.
Galima palikti marinate per naktį arba tik keliom valandom. Žinoma, kuo ilgiau, tuo skaniau ;)

Reikės:

4 vištos kojų (išskirtų arba paliktų taip kaip yra)

Marinatui

100ml. puodelio pomidorų padažo = 1d. ketčupo + 1d. trintų pomid. savo sultyse (ar pasatos, ar pomidorų tyres)
2 v.š. šviežių(kapotų) ar 2 a.š. džiovintų petražolių (ar kitų maišytų žolelių/prieskonių)
3-4 v.š. skysto medaus (ar medaus ir rudojo cukraus)
2-4 skilt.česnako (smulkiai kapoto ar traiškytos piurės)
2 v.š. aliejaus (alyvų ar kito)
2-3 a.š. druskos
po 1 a.š.juodūjų pipirų, raud. paprikos miltelių
0.25-0.5 a.š. čili miltelių

P.S. Turiu prisipažinti aš niekad tokiems receptams nematuoju produktų, čia juk ne koks pyragas, kad turi gražiai pakilti, būti pūrus, ne kietas ir t.t.

Sumaišyti visus marinato produktus, paragauti. Ir dadėti to ko trūksta - gal norėsis truputį saldžiau, o gal šiek tiek sūriau. Jis turi būti toks skaniai saldžiai sūrokas. Kiti gal tai įvardintų saldžiarūgščiu.

Įtrinti vištieną, aplink ir po skurele, uždengti ir palikti šaldytuve jūsų pasirinktam laikui.

Kepti įprastai. Su šlakeliu vandens ir aliejaus blėkelėje. Dėl to kad yra medaus gali šiek tik padegti, aš tuo atveju apverčiu vištiena ir kai jau beveik iškepus, atverčiu atgal, kad gražiai apskrustu.
Serviruoti su bulvėmis, ryžiais ar tuo kuo jums patinka.

Skanaus!

4 comments:

  1. priimsiu už gardžiai ir gražiai ;)

    ReplyDelete
  2. Aš kone identiškai darau, tik dar sojos padažo pilu ;-) Kaip tik vakar valgėm taio ruoštus sparnelius - niekada nenuviliantis receptas kai norisi ko nors be didelių pastangų :)

    ReplyDelete
  3. pritariu del gardumo !!! taip jamk atrodo ir ragauk :DD

    ReplyDelete