Monday 13 June 2011

Lašišų pyragėliai leliukams, bet labai tinka ir suaugusiems ;)






Sakydama leliukams turiu omeny 6-8 mėnesių vaikučiams. O vaikučiams, nes iš vaikučių receptų knygos.
P.S. Jei pradėjote savo vaiką supažindinti su maistu nuo keturių mėnesių, šis receptas jiems tik jau būnant šešių mėn, jei vėliau - nuo šešių, tada laukite kai jis/ji bus netoli aštuonių mėnėsių valgyti tai ;)

Reikės: 8 pyragėliams

450g skustų bulvių, virtų ir sutrintų (kaip bulvių košei, bet TIK bulvės)
2 riekių dienos senumo duonos trupinių
2 apie 175g sveriančios lašišos filė, be kaulų ir be skuros
pipiro
puse citrinos, pašlakstyt apkepant žuvį griliuje, bet galima ir ant garų.
petražolių, kapotų.

Įkaitinti orkaitę iki 200.
Kai bulvės verda, prie pat virimo galo uždėjau ir puodo sietį su žuvim, ją pagarinau kelias minutes iš abiejų pusių. Nukošti bulves, sutrinti tam skirtu įrankiu, sutrupinti pirštais žuvį, įsitikinant kad nėra kaulų, sumaišyti viską, pavolioti duonos trupiniuose ir pašautį į orkaitę apie 20min.

Atrodė, kad be druskos visai patiekalas bus blankus ir neskanus, bet labai patiko. Ypač tinka kaip sveikas maistas, nes nei kiaušinių, nei riebalų, nei druskos.

Patiekiant vaikams vėl sutrinti kotletuką šakute, su sutrintomis daržovėmis(viršuje). Jei atrodo per sausa (per sprangu) įdėti šiek tiek jūsų mažylio geriamo pieno.

Skanaus ;)

Receptas paimtas iš Healthy Food for Babies and Toddlers, Usborne Parents' Guides, 2008. daugiau info www.usborne-quicklinks.com

2 comments:

  1. Kokiems dar leliukams?? Šiuos kotletukus ir aš mielai valgyčiau :)

    ReplyDelete
  2. Siaip tokio amziaus kudikiams nerekomenduojama duoti lasisos,tik balta zuvi galima pradet duot,ir ne anksciau nei 9 men ,jei kas nezinot

    ReplyDelete