Wednesday 18 August 2010

Išnykimas-atsiradimas ir Blyneliai su vištiena



Ach, gėda pelėda, kas čia ir buvo įvyke, kažkoks didis miegas blogo pusėj buvo užėjęs...
Iš pradžių tai į betkokį maistą negalėjau pažiūrėti, netgi į receptų knygas, na o paskui ūpo nebuvo, motyvacijos pačiam gražesniam gaminimui ir fotografavimui, kad ir kaip 'pykau' ant savęs, bet ką jau padarysi, šiuo metu visai kiti malonūs dalykai galvoje sukasi ir pastoviai žaižaruoja.
Bet gi bandysim, nepasiduosim ir vis dar ką gaminsim, plius sujungiu du blogus, gal nieks dar ir nepastebėjot, bet rašiau Paper Love blogą, daugiausia atviručių darymas, dar didelis norėjimas scrapbook'inti na ir šiaip kokie įdomesni/gražesni vaizdai pasitaikys...tad visa tai jungia į 'sights'.

O dabar apie blynus...
Aš daugybę kartų sau ir kitems vis sakau, kad blynai man tooooks skanus maistas yra.
Desertiniai ir ne, visi man jie labai patinka. Bet kažkaip as juos labai retai kepu, gal kartą, porą i pusmetį. Tiesiog didžiausia nuodemė.

Šitieji su vištiena, dar kitaip nalesnikais vadinami. Mano močiutė tokius labai skanius kepdavo...
Viskas čia labai paprasta, aš visad renkuosi free range viščiuką, jį supjaustau porcijom, išverdu su morkyte, svogūniuku, pipiriuku, lauro lapu, druska (krūtinės neverdu, ją kur kitur sunaudoju) tada palaukiu kol atvėsta ir 'nuskabinu' mėsą nuo kaulu.
Per tą laiką supjaustom didelį svogūną, jį pakepinam su sviestu ar aliejum ir viską sumalam su mėsmale (stambiausiu peiliu). Dar padruskinam, papipirinam jei trūksta vieno kito. Prikepam didelių blynų ir juos tiesiog vyniojam tos masės vištienos idėjus. Aš dažniausiai jų nekepinu tik iškart padarius, skaniau yra jiems leist pastovėt, ar tik kelias valandas ar pernakt. Valgyti su grietine ar kaip čia su crème fraiche. Niam, niam, kaip skanu ;)

8 comments:

  1. O šita, ar mėsytę dar pakepini su svogūniukais, ar jie jau bliūdelyje susidraugauja?

    ReplyDelete
  2. vištą tik verdu ir paskui sumalu mėsmale kartu su pakeptais svogūnais. O kepinu tik patį jau paruoštą su įdaru blyną. ;)

    ReplyDelete
  3. Sveikute sugryzus ;) Dziugu, kad baiges tas "sunkus" periodas, prasidejo nuostabus laukimas ir tu sugryzai :)

    ReplyDelete
  4. Oi oi...
    O skonis kaip mociutes gaunasi?
    Turesi iskept ir man kada nors ;)

    ReplyDelete
  5. Sveika sugrizus!

    As irgi labai blynus megstu, bet man kazkaip skaniau buna kitu iskeptus valgyt nei paciai keptis. Neisivaizduoju, kodel! :)

    ReplyDelete
  6. agunele, dekui ;) bet dar bus tu 'sunkumu' oi, oi!
    zitron - che, atvaziuok! iskepsiu!
    Ziupsneli druskos - juk zinai, ne veltui ir posakis yra - pas svetimus ir duona skanesne! ;)

    ReplyDelete
  7. Kepėm ir vos liežuvių neprarijom :)
    O geriausia, kad turguje gavau kaimišką viščiuką (kiek jis kaimiškas, aišku klausimas), su pramoniniu parduotuviniu būtų buvę ne taip gardu. Ir dar - labai skanu su saldžiu padažiuku paukštienai (kad ir su kriaušėm bei bruknėm, pvz).

    ReplyDelete
  8. Tai smagu girdet S.
    Jeigu ka, ar tu ne Sigita kartais? Ta prasme, as cia apie ta pacia galvoju? ;)

    ReplyDelete