Tuesday 31 August 2010

Kai norisi kažko paprasto arba šviežios bandelės



Keista, turėčiau norėti kokių ledų ar kokio gabalo riebaus šokoladinio torto, plius dar su kokiais raugintais agurkais ar dar kokiu velniu, bet vat paprasta ir net nesaldi bulkutė 'atmuša' viską ;)
Užvadintos šios bandelės 'minkštomis vakaro', bet tikrai jos labai skanios ir ryte ir dieną, net paskrudintos su sviestu ir džemu (if you're english lol), ai nu kada gi mielinė tešla kam nepatiko.

Reikės: 16 bandelių (galite dalinti dalinti tešlą į puse, jei tiek perdaug)
50 g sviesto
1 v.š. smulkaus cukraus
225 ml pieno
550 g strong baltų miltų (tiks ir kiti)
1.5 a.š.druskos
2 a.š.easy-blend sausų mielių (tiks ir kitokios)
2 vid. kiaušiniai, plakti

Glazūravimui ir pabaigimui:
2 v.š pieno
1 a.š. jūros druskos
2 v.š. aguonų
bet rinkitės į valias ką norite, savo nuožiūra.

Įkaitinti orkaitę 15 min.prieš kepant iki 220C.

Lengvai užkaitinti sviestą, cukrų ir miltus kol sviestas išsileis ir cukrus ištirps, atvėsinti.

Sumaišyti miltus ir druską dubenyje, suberti mieles ir padaryti duobutę viduryje. Atidėti vieną v.š. plaktų kiaušinių. Kitus supilti į sausą masę su pieno mišiniu. Išmaišyti ir suformuoti į tešlą.

Minkyti tešlą ant lengvai pamiltuoto paviršiaus apie 10 min. iki tol kol lygi ir elastinga. Įdėti į aliejuotą dubenį, uždengti plėvele ir palikti kilti šiltai apie 1 val arba tol kol padvigubėja.
Paminkyti vėl apie minutę, dvi, padalinti į 16 gabalėlių ir formuoti kaseles, sliekus, dobilo lapus ir t.t. Sudėti ant 2 aliejuotų kepimo skardų, uždengti plėvele ir leisti pakilti apie 30 min. arba tol kol padvigubėja.

Sumašyti atidėtą kiaušinį su pienu ir užtepti ant bandelių, apibarstyti tuo ką pasirinksite. Kepti orkaitėje apie 20 min. arba tol kol gražiai paruduoja ir skamba tuščiavidūriai padaužius apačias. Perkelti ataušti ant grotelių, uždengti švariu virtuvės rankšluoščiu, jei norite kad paliktų minkti ir valgyti. Skanaus!

Remtasi Breads and baking, Gina Steer.

2 comments:

  1. man jau kelios dienos irgi mieliniu rageliu noris. Galvoju atveso orai, tai teks keptis...pasiilgau :) ko gero ryt ivykdysiu savo nora.O tavo bandeles irgi puikiai atrodo! Isivaizduoju toki vaizda: pieno stikline, uogienes saukstas, bandele...mmmmh

    ReplyDelete
  2. Man išvis dar šiltos bandelės yra svajonių pusryčiai :) ir šeip aš esu bandelių maniakė, neišgydoma tai :)

    ReplyDelete