Tuesday, 13 February 2018

Greiti ir skanūs mieliniai blynai

Jei dar suki galvą kokius blynus šį vakar kepsi, siūlau nedvejoti ir išbandyti šiuos mielinius blynus. Dariusi esu daugybę kartų, niekad nepavedė ir visad buvo purūs ir labai mėgstami tiek vaikų tiek suaugusių.

Reikės:
Šviežių mielių (naudoti 1/6 kaip matosi foto)
3-4 stiklinių miltų
1 kiaušinio
2 šaukštų aliejaus
1 didelio puodelio šilto pieno
žiupsnelio druskos, cukraus
šilto vandens
Aliejaus kepimui

Į pusę stiklinės šilto vandens įdėti 1/6 mielių pokelio, įberti šaukštelį cukraus ir išmaišyti.
Po 15-30min mielės suaktyvės.
Į didelį dubenį išplakti kiaušinį, suberti miltus, druską, užpilti šiltu pienu, suaktyvintų mielių mišiniu, 2 šaukštus aliejaus ir pilti tiek šilto vandens, kad gautūsi kefyro/rūgpienio tirštumo tešla.
Tešlą palikti stovėti ramiai, po 45-90min turėtų iškilti ir atrodyti lyg grietinės/jogurto tirštumo.
Nuotraukoje matyti mano tešla kilo ir jau bėgo per kraštus ;-)
Kepti ant aliejaus gerai įkaitintoje keptuvėje.
Kepimas ypač greitas, versti blyną kai matosi tešlos skylutės arba kai norimai apskrudo.
Skanaus!

No comments:

Post a Comment