Wednesday 22 May 2013

Nereikalaujantys minkymo ir gerai pamaitinantys avižų sausainiai


Avižų ir razinų sausainiai (cookies jei angliškai). Super greit padaromi, praktiškai net rankų neišsitepant. O ir ingredientai - labai kasdieniai ir beveik pas visus atrandami. Receptas  šių sausainių jau yra mano dėtas bloge. Bet dabar aš juos kepu su šiek tiek pakeitimų. Mažiau cukraus, mažiau aliejaus - jo dalį pakeičiu pienu. Dar įdedu muskatinio riešuto miltukų, šiek tiek ir cinamono. O jei norima net gvazdikėlių miltelių taip pat tiktų. Žinoma, tiktų ir riešutai, bet avižos yra traškios. Aš jų netgi dedu daugiau, o mažiau paprastų miltų.


Viršuje - tešla. Tik šaukštu išsukta. Kabinu tuo šaukštu ant blėkos, padengtos kepimo popieriumi, o tada pirštus pamirkius piene išspaudžiu sausainį. Nei perdaug gražiai nei perdaug tiksliai.
Mano dvimetis labai mėgsta šiuos sausainius o ir vyras nepusryčiavęs į darbą įsideda kelis. Laiminga žmona ;-)
Skanaus.

No comments:

Post a Comment