Monday 29 April 2013

Pačios skaniausios bulvių salotos/mišrainė

Kažkada maniau, prieš 10 metų, kad pačios skaniausios bulvių salotos/mišrainė (jei lietuviškiau), tai yra balta mišrainė, taip ta tradicinė su kiaušiniais ir konservuotais žirneliais. Bet pasigaminus jos šiom Kalėdom supratau, iš tiesų pajutau kaip mano vidus nesutinka su balta tradicine mišraine jau daugiau. Jaučiausi sunkiai ir lyg blogavau ir netgi valgydama visai nebesimėgavau, tad nutariau daugiau nebegaminsiu.
Apie mišrainę, kurią aš vaizduoju nuotraukoje parašysiu tik gerus žodžius. Išmokau aš ją gamint iš vienos brazilės, prie barbeqiu ji visad gamindavo (visko kas tinka kept ant grotelių vasarą, šašlykų taip pat, prie keptos vištienos namuose - mmm nuostabiai tinka, *įsivaizduokite prancūzą ar italą virėja bučiuojanti tris pirštus pridėjus prie burnos ir sakantį muoh*).
Pasigamina paprastai, aš čia nieko gramais nematuoju, tiesiog iš akies ir pagal valgytojų skaičių sumetu.
Reikės:
1. Virtų šaltų bulvių, pjaustytų ar laužytų vidutinio dydžio ~2-3cm dydžio.
2. Morkų, virtų, kubeliais smulkintų.
3. Svogūno, smulkiai pjaustyto.
4. Agurkiukų marinuotų, sm.pjaustytų.
5. Čili šviežio raudono, pasirinktinai.
6. Natūralaus beskonio jogurto, ir majonezo skanaus 50/50 abiejų, ar 70%jogurto ir 30% majonezo.
7. Garstyčių - pusę ar visą arbatinį šaukštelį, bet nebūtina.

Viską sukrėsti į dubenį, nepagailėti morkų ir agurkiuko, jį nuspausti susmulkinus kad nebūtų sulčių bereikalingų. Jei valgys vaikai, gal čilio geriau nedėti arba labai mažai dėti. Skanaus! Visi vyrai ir moterys valgys salotas net su pakartojimu, tinka įvairioms šventėms ir ypač prie įvairių mėsos kepinių. Darykit jas greitai ir nesicackindami (ar visi žinot ką tai reiškia? ;-)

No comments:

Post a Comment