Tuesday 12 March 2013

Lengviausias ir skaniausias vištienos karis

Chicken Curry taip.
Jeigu jums patinka indiškas maistas, o gal dar ir nelabai žinote ar tikrai patinka, na juk būna nevisada ir žinai tu to ar ano ragavęs ar ne.
O dar būna nusiperki kokių gerų prieskonių mišinį, padedi ir pamiršti.
Kalbant apie mušinius, taip jų būna ir Curry tipo, vadinasi mild, medium ar hot Curry powder ( lengvi, vidutiniai ir aštri kario milteliai). Tokius ir aš pirkdavau nors dar daug ko ir savo nuožiūra dadėdavau. Bet dabar toks dalykas įvyko, na kokia čia ir didelė nuostaba, bet pasirodo skaitant ingredientus užmačiau ten dažų yra, stabilizatorių...galvoju ne ne. Tikrai man to nereikia.
Mano nuožiūra, darant namų sąlygom, neriebalais tekantį vištienos karį jums reikės tik šių kelių esminių ir 'tą' skonį sukuriančių prieskonių. Marinatas padarytas ir laikomas su vištiena bent jau kelias val. ar pernakt geriausia.

Atsiprašau, bet keli jie bus anglų kalboj .
Taigi reikės: (skaityti viską iki galo prieš gaminant)
Fenugreek miltelių (jei jų nėra nebėda, bet jie gerai tirština ir dedami į karį)
Coriander miltelių.
Cumin miltelių.
Turmeric miltelių (taip čia tie orandžiniai kur viską dažo).
To ko negalima rast milteliais labai lengva ir pačiam sumalti/sutrupinti.

Imti didesnį bliudelį ir visų imti po ~2a.š ir sumaišyti, įdėti druskos. Šiek tiek cayenne ar čili miltelių dar įdėti. Dar galima šiek tiek cinamono, kardamono guoželių kelių sutrėškus, jei turima ir žvaigždė anyžinė nepamaišys.

Reikės vištienos krūtinių dviejų (jei dviem žmonėms). Jos kubeliais gan dideliais pjaustytos turi būti. Sumestini į dubenį su prieskoniais.

Dar būtinai reikės česnako 2-3 skiltelių smulkintų, šviežios ginger'io šaknies nykščio (ar šiek tiek daugiau) dydžio, tarkuoto su tarka kur kaip piurė daro. Ir natūralaus jogurto viso desertinio puodelio dydžio. Viską sudėti ant vištienos su prieskoniais, išmaišyti gerai ir padėti - pamiršti keliom valandom ar pernakt.
Šiuo momentu jūsų namai turėtų nuostabiai kvepėti. Lyg tikrų indų ;-)

Kitą dieną, užkaitint didesnę keptuvę su šiek tiek aliejaus, pakepint smulkintą svogūną ir kol jis pusiau keptas suversti visą 'skanią' vištienos masę į keptuvę. Vis pamaišyti. Vištiena baltės ir gana greitai virs iškepta.
Turėti pasiruošus smulkintų skardinės pomidorų apie 400g, juos suversti ant kepančios vištienos ir leisti paburbuliuoti apie 5 min. Jei labai lips prie keptuvės, šlakelis vandens ar sultinys padės.
Turėti žalio coriander, dviejų smulkintų saujų maždaug ir suberti įmaišant jau ugnį išjungus. Nuostabus bus kvapas nuo to! Ir skonis!

Serviruoti ant virtų ryžių.
Mano vyrui patinka ryžiai virti ir paskui pakepinti su kiaušiniu, dar galima saujos žirnelių šaldytų įmest. Dėl spalvos ir dėl to pačio ką matai knygose ar valgant viešai indų vietose.

Vištiena bus ypatingo skonio, toks marinavimas su jogurtu tarsi prisirpina ją, ji nebus išdžiūvus ir nuostabiai aitringa ir pilna skonio, kvapų ir stangrumo. Galima daryt ir nebūtinai su krūtine.

Dar jei galima gaut indiška naan duona skanu prie viso to. Šiek tiek paskrudinant ir tuo pačiu sušildant 'tosterio' aparate.

Viskas. Skanaus!
Tikrai nenusivilsyte, išbandykit ;-)
Nors ir daug čia pripasakojau, pi karto kito gaminsite tai net negalvodami. Ypač tinka penktadienio vakarams (cha, aišku bet kada tik norit).

2 comments:

  1. Fenugreek - ožragė,
    Coriander - kalendra,
    Cumin - kuminas,
    Turmeric - ciberžolė (kurkuma).
    Visų jų yra Lietuvoje atskirai. Aš viską mėgstu su kario milteliais, bet net nulekiau į virtuvę pasižiūrėti - jokių dažiklių ir priedų ten juose nėra. O vištiena su kariu irgi panašiai ruošiu, labai skanu.

    ReplyDelete
  2. Dėkui tau Forelle! Aš rašiau šį įrašą iš telefono ir nebuvo jau kaip man grįšt žiūrėt vertimų!
    Cha, dabar tu ušvardinai ir aš tikrai kelis žinojau. Ačių už pagalbą ;-)
    Dėl dažiklių taip - aš ėmiau įprastinį mišinį ir pamačiau tuos dažiklius. Žinoma, ne visi jų turi.

    ReplyDelete