Tuesday 6 November 2012

Ožkos sūrio ir burokėlių salotos


































Viskas čia labai paprastai, bet nepaprastai skaniai. Tiks kaip lengvi dietiniai pietūs ar vakarienė. Ar kaip pirmas patiekalas patiekiant šeimai ar svečiams.

Esmė yra šitų salotų ir būtinybė tik kelių produktų padaryti jas tokias dieviškai skanias.

Burokėlis, ožkos sūris, skrudinta duona, - šie trys pirmieji skirtingų tekstūrų ir padaro viską į tokį nuostabų skonį. Toliau - balzaminis actas, žolelės, alyvuogių aliejus. Druska, pipirai.

Burokėliai geriau tik virti, nemarinuoti.
Ožkos sūris - geriau tas labiau į varškinį panašus, nei toks kaip brie tipo ( kaip kad mano nuotraukoje).
Skrudinta duona (orkaitėj sausai ar kaip tosteris sausai), geriau ciabatta ar sourbread naudoti nei prancūzišką batoną.

Visa kita kas matosi.
Galima dar svogūno, kaparėlių ir tų didelių pupų vadinamų broadbeans.

Skanaus!

2 comments:

  1. Nugi gtažu kaip :) mėgstu šitokį derinį

    ReplyDelete
  2. Rasau i komentara, nes pasto neradau :) Kvieciu sudalyvaut naujame blogeriu zaidime: http://www.tastyart.lt/2012/12/11-naujas-blogeriu-zaidimas/ :) Brigita

    ReplyDelete